Vis ud af

Oplev billedeskønne Kusadasi

Velkommen til Tyrkiet
Læs mere | Hent guide her
 
Udflugter i Kusadasi
Læs mere | Hent guide her

Kusadasi er den mest veludviklede ferieby på den tyrkiske vestkyst. I centrum finder du hyggelige gamle snoede gader, hvor der gemmer sig alt fra historiske moskéer til moderne forretninger. Dette er et sandt shoppingparadis, og egnens kunsthåndværkere er vidt berømte for deres smukke keramik og stentøj.

Byens livlige restaurant- og natteliv udfolder sig i området omkring den stemningsfulde havnepromenade, hvorfra der er udsigt til byens vartegn, Fugleøen. 

Se hvordan vejret er i Tyrkiet her
Se et kort over vore hoteller her
Se spændende opskrifter her

 
Hyggelig kystby med en skøn atmosfære
 
Populært turistparadis både med bypuls og vand
 
Marina med shopping, restauranter og barer

 

 

 

Seværdigheder i Kusadasi

Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Kusadasi meget andet at byde på! Vi besøger de bedste seværdigheder på vores udflugter. Kontakt din guide for at høre mere, eller læs videre her i bogen.

Fugleøen

Ordet Kusadasi betyder ”Fugleøen”, og den lille ø ud for havnen er byens vartegn. Rejs ikke hjem, før du har oplevet denne charmerende perle, der domineres af en velbevaret osmannisk fæstning, hvor der hersker en eventyrlig atmosfære. Om aftenen er øen smukt oplyst.

Efesos

Den flere tusind år gamle romerske ruinby er et obligatorisk besøg i din ferie. Området er utroligt velbevaret, og når du går gennem gaderne, får du et unikt indblik i fortidens storbyliv. Her findes både butikker, huse, offentlige toiletter, verdens største amfiteater og det berømte Celsus-bibliotek, der er et af verdens mest affotograferede bygningsværker.

Dilek Peninsula National Park

Nationalparken, der er delvist åben for offentligheden, ligger omkring 30 km uden for centrum. Området er naturskønt med smukke strande og skovområder. Det er let at komme dertil med taxa eller dolmus.

 

Shopping i Kusadasi

Kusadasi er et sandt shoppingparadis, og egnens kunsthåndværkere er vidt berømte for deres smukke keramik og stentøj. I centrum finder du også adskillige butikker, der sælger lædervarer af høj kvalitet. I den lille naboby Söke finder du er godt udvalg af outletbutikker. Vi kan vejlede dig om alle de bedste indkøbssteder.

Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem. Kontakt en af dine guider for yderligere information. Bemærk, at markedsdage og –sted kan blive ændret.

Tirsdagsmarked ved Ladies Beach

Stort udvalg af frugt og grønt.

Onsdagsmarked i centrum

Her sælges primært tøj og forskellige tekstiler. Markedet afholdes ved dolmusstationen i Kusadasis centrum.

Fredagsmarked i centrum

Et godt udvalg af lokale fødevarer, blandt andet frugt og grønt, foruden diverse søde sager. Markedet afholdes ved dolmusstationen i Kusadasis centrum.

Lørdagsmarked i Selcuk

Vil du opleve et helt lokalt marked, så skal du tage til Selcuk. Det er let at komme hertil med dolmus, der kører fra dolmusstationen i Kusadasi. Bussen kører forbi Aqua Fantasy på vej til Selcuk.

 

Strande i Kusadasi

Bystranden

Beliggende i centrum af Kusadasi lige ved havnepromenaden, så du er tæt på alting, samtidig med at du slikker sol. Stranden er meget besøgt.

Long Beach

6 km syd for centrum finder du Kusadasis nok allerbedste strand. Her er god plads til solbaderne og flere spisesteder at vælge imellem.

Ladies Beach

Fin sandstrand et par kilometer syd for centrum. Der kører lokalbusser fra centrum til Ladies Beach flere gange i timen.

Transport i Kusadasi

Det er altid til at fange en taxa i Kusadasi. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyder ”propfyldt”) er en sjov og nem måde at komme omkring på. Busserne kører frem og tilbage hele dagen, men kører ofte ikke sent om aftenen og om natten. Du betaler typisk 2-5 lira for en tur, hvis du kører rundt i centrum. Du betaler direkte til chaufføren, når du stiger på.  

Restauranter og natteliv

Der er mange gode restauranter i Kusadasi, specielt i den gamle by. Besøg for eksempel Restaurant Erzincan, en af Kusadasis flere charmerende, små tyrkiske restauranter. Ved marinaen er der masser af gode restauranter, mange af dem med fantastiske fiske- og skaldyrsretter. Den såkaldte Bar Street i den gamle by er berømt for sit livlige natteliv. Her er der flere diskoteker, som har åbent til langt ud på natten. I marinaen bliver der ofte spillet live musik på flere af restauranterne og barerne.

 

Citat Mit Kusadasi

Kusadasi er ægæerhavskystens perle. En hyggelig havneby med masser af shoppingmuligheder i den gamle bydel.  Blandt butikkerne findes også mange stemningsfulde restauranter, hvor du kan få lov til at opleve det vidunderlige tyrkiske køkken i autentiske rammer. 

Bagefter kan du gå en tur ud til Fugleøen og se den gamle fæstning, som blev opført under osmannerne. Fra øen er der en virkelig smuk udsigt ind mod Kusadasi.

Elisa Niinimaa, Nazar-guide

 

 

 


Praktiske oplysninger om Kusadasi

Bank og hæveautomat

Hæveautomater findes i Kusadasis centrum og ved alle større hoteller. Vekselkontorer (change office) og banker finder du i centrum.

Post og telefon

Postkontoret i Tyrkiet hedder PTT. Her kan du veksle udenlandsk valuta til tyrkiske lira samt købe frimærker og telefonkort. For at ringe til Danmark skal du taste 0045 og derefter det ønskede telefonnummer.

Læge og apotek

Apoteker (eczane) og findes overalt. Har du brug for en læge, er du velkommen til at kontakte en af os guider. Du kan også kontakte lægen direkte på et af disse telefonnumre:

Euromed: +90 256 618 25 00
Özel Kusadasi Hospital: +90 256 618 25 00


Se vore flotte hoteller i Kusadasi her

Log ind med din e-mailadresse og det bookingnummer, som du fik, da du bookede rejsen. Du finder bookingnummeret på dit rejsebevis.

E-mailadresse

Bookingnummer

Hjælp mig med at finde mit bookingnummer

Bookingnummeret finder du på dit rejsebevis. Bemærk, at versionsnummeret (fx "/1") ikke skal anføres, kun selve bookingnummeret "fx A012345").