Smagfulde opskrifter fra Tyrkiet!

 

For mange er madoplevelsen og restaurantbesøgene en vigtig del af ferien. For at komme i stemning inden rejsen, har vi her samlet nogle opskrifter på tyrkisk mad, som du selv kan lave hjemme i køkkenet.

Velbekomme og rigtig god rejse!

Start din dag med Menemen

Basis ingredienser:

4 æg
1 tomat
1 løg
2 paprika eller frisk chili
50 gr. Fetaost
Krydderi: salt, pepper, oregano, mynte
 
Tilberedning

1. Skær løget i ringe og steg dem i smør indtil de er bløde og gennemsigtige.
2. Tilsæt finhakket tomat og paprika
3. Tilsæt æggene og rør rundt i 3-4 min.
4. Tilsæt ost og krydderi
5. Serveres straks

Lav selv tyrkisk köfte

Basis ingredienser:

500 g hakket lammekød
1 tsk finthakket rød chilii eller chilipulver
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk salt
2 spsk hakket mynte
2 spsk hakket persille
Revet skal af ½ citron
Salt og peber


Tilberedning

1. Bland det hakkede kød med chili, hvidløg, salt, peber, mynte og persille.
2. Form farsen til aflange frikadeller og steg demi olie på panden i 5-6 minutter
3. Server dine köfte sammen med ovnstegte kartofler, tomatsalat og tyrkisk yoghurt med agurk og hvidløg.

Afslut med skøn Baklava

Basis ingredienser:

1 rulle (270 g) frossen filodej
2 dl søde mandler, 2 dl pekannødder,
2 dl usaltede pistagenødder
200 g mandelmasse
1-2 spsk appelsinblostvand (valgfrit)
150 g smør
Sukkerlage: 1 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 dl honning


Tilberedning

1. Sæt ovnen på 175 grader.
2. Optø filodejen hvis den er frossen og hold den blød under et fugtigt håndklæde.
3. Rist nødderne gyldne på en tør pande og hak nødderne groft.
4. Bland mandelmassen med nødderne.
5. Smelt smørret.
6. Brug en ovnform og skær filodejen i ark som måler ovnformens mål.
7. Læg 3-4 ark filodej i formen og pensel dem med smør. Fordel halvdelen af nøddeblandingen på dejen .
8. Gentag proceduren igen.
9. Afslut med 3-4 ark filodej på toppen og pensel også dem med smør.
10. Skær baklavaen i 8 dele og bad dem gyldne i ca. 20 minutter.
11. Kog noget vand, rørsukker og honning til lagen. Hæld lagen ud over den færdiggjorte baklava.