Velkommen til Rhodos!

Alle vi guider byder dig og din familie et varmt velkommen her til Rhodos. Vi håber, at du får en uforglemmelig ferie hos os.

Grækenland er et fantastisk land at tilbringe ferien i – hvad enten du er her forår, sommer eller efterår. Her kan du nyde lækre sandstrande, en smuk natur, en fascinerende historie, en imødekommende lokalbefolkning og naturligvis vores mange herlige All Inclusive-hoteller med alt, hvad de tilbyder af god mad, afslappende poolområder og sjove aktiviteter for store og små.

Vi er seks guider her på Rhodos, og vi er her for at gøre din ferie så uforglemmelig som muligt. Derfor kalder vi os selv for Dream Providers. Kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål eller hvis du vil have gode tips om dit hotel og din destination.

Vi ser frem til at høre fra dig! Nedenfor finder du praktiske oplysninger samt inspiration til alt det kan opleve på skønne Rhodos. Du kan læse mere om vores service, hjemrejse, feriesikkerhed og socialt ansvar i de forskellige afsnit.

Disse sider opdateres jævnligt og vi rekommanderer derfor at du går ind og læser dem regelmæssigt.

Holiday Center

Mandag - fredag
09:00 - 18:00
Lørdag
10:00 - 18:00


SMS-nummer

+46 704 950 500

Observer venligst, at vores SMS-service kun fungere til og fra det telefonnummer som er angivet i din booking.


Telefonnummer

+45 70 80 95 50


**Åbningstider vises i lokaltider**
Husk at du selv betaler for samtale- og SMS omkostningene. (afhængigt af din operatør)

Steder at se og oplevelser

Rhodos er et af Grækenlands og hele Europas mest populære rejsemål. En af de største grunde til det er beliggenheden – sydøst for det græske fastland og meget tæt på Tyrkiet. Her på øen har du den største chance for at få de fleste solrige dage i hele Grækenland, og det er en af de bedste steder i Europa for at bade og sole sig

Rhodos tilhører De Dodekanesiske Øer, og er den største bland disse både i forhold til befolkning og areal. Den største by på øen hedder også Rhodos, lige som selve øen. I byen bor totalt omkring 80 000 personer, af øens ca. 120 000 indbyggere.

På vestkysten lige udenfor Rhodos by ligger, ifølge mange,to af de bedste feriebyer på Rhodos.

 

Ixia

Ixia er kun 5 km. fra byen og er en dejlig, børnevenlig turistby med en lang rullestensstand hvor der ofte er en dejlig kølig brise. Ved stranden er der et godt udvalg af soludstyr som parasoller og solsenge, samt aktiviteter som for eksempel vandsport. I Ixia er der også masser af restauranter, mange direkte ved stranden, og en hel del butikker.

 

Ialyssos

Ialyssos ligger kun få kilometer fra Rhodos by, og er Rhodos’ næststørste by med sine ca. 12 000 indbyggere. Her er der også en skøn strand hvor der ofte er kraftig vind, hvilket gør at bølgerne bliver høje og stranden er derfor meget populær blandt surfere. I nærheden ligger ruinerne fra den gamle hovedstad på øen, Ialyssas, som Ialyssos har fået sit navn fra, hvilket også er et populært sted at tage på udflugt.

Kalithea

Kalithea er en familievenlig ferieby der starter kun få kilometer udenfor Rhodos by. Her er der masser af gode strande og smukke feriesteder der er enkelte og hyggelige at bo på. Et af de største feriesteder i området er det maleriske og autentiske Koskinou, der er kendt for sine specielle og farverige bygninger.

Faliraki

Faliraki, som ligger et par kilometer syd for Koskinou, er en af de største og mest populære feriebyer på Rhodos. Faliraki har en af øens bedste strande, som er over fem kilometer lang og der er masser af aktiviteter i området for både store og små. For de sultne, er der masser af restauranter og cafeer at vælge imellem i området. Der er også et stort udvalg af underholdning og shopping.

Livlige Rhodos by er Rhodos’ smukke hovedstad, og har omkring 80 000 indbyggere og et stort antal midlertidige besøgende. Her er der et bredt udvalg af natteliv, shopping, restauranter, caféer og barer, men byen har også en stor kulturarv og nærhed til forskellige strande.

Byen kan man dele op i en ny og en gammel del, hvoraf den gamle del er en fantastisk kulturoplevelse med en ægte middelalderlig følelse. Her er der hyggelige, smalle gader og stræder og mægtige slotte og bygninger fra gamle tider med vidunderlig arkitektur. Mest liv og fest i den gamle bydel finder du ved Mandraki havnen, hvor der er restauranterne og barerne ligger tæt.

Da byens centrum er en af de bedst bevarede middelalderbyer i hele Europa har FN-organet Unesco erklæret den som et verdens arv – hvilket siger det meste omkring hvor speciel og smuk denne del af byen er. Den nye del af byen står i ganske stor kontrast, med sine store og flotte hoteller og andre turistfaciliteter.

Midt i byen er der også to dejlige strande med vidunderligt vand. Elli Beach er den mest besøgte og har alle de bekvemmeligheder man kunne ønske sig, mens den vestlige strand er en smule mere afslappet og populær blandt surfere på grund af sin gode vind.

Kiotari er det perfekte rejsemål hvis du ønsker at opleve ægte græsk charme. Landsbyen er smukt beliggende lige uden for den antikke by Lindos og omgivet af blidt bølgende grønne bjerge. Med sine dejlige naturstrande og krystalklare vand, er det svært at ikke blive forført.

Hvis det lokale udbud af shopping og restauranter ikke skulle være nok, så findes den kendte by Lindos kun ca 10 km væk. Her kan du finde gode tilbud på lokalt håndværk i de hyggelige små gader og lade dig imponere af alle de antikke ruiner og monumenter, der findes i byen.

Rhodos egen hovedstad ligger omkring 60 km fra Kiotari. Der findes alt, hvad du kan forestille dig, uanset hvis du søger heftige natklubber, god mad eller vil shoppe løs.

Der mangler ikke hyggelige bugter at bade i, i området. Nogle navne på strandene er Kiotari Beach, Memis Beach, Galouni Beach og Kardamis Beach. Strandene er af typen rullesten og vandet bliver hurtigt dybt.

Agathi

Agathistranden er takket være det gyldne sand blevet alle sol- og badeentusiasters – og lokalbefolkningens – favoritstrand. Stranden består af lyst, herligt sand og passer til hele familien, da den er lavvandet.

 

Anthony Quinn Bay

Den græske militærjunta skænkede denne bugt til Anthony Quinn, som tak for at han gjorde øen kendt ved at indspille filmen ”Navaronas kanoner” her. Her er vandet krystalklart, og der er en klippestrand med nogle få solstole og parasoller samt en lille taverna.

 

Faliraki Beach

Øens længste sandstrand, med finkornet sand, ligger på østkysten cirka 15 km fra Rhodos by. Her er en del vandsport, en vandpark, forskellige barer og butikker. Faliraki har også et stort antal poolbarer langs strandpromenaden. Her kan du leje solsenge, deltage i poolgames og lytte til musik.

 

Tsambika

Stranden ligger i en smuk bugt på østkusten, cirka 35 km fra Rhodos by. Tsambika er en lys, finkornet sandstrand. Rundt om stranden er der enkle taverner, vandsportsaktiviteter samt mulighed for at leje solsenge og parasoller.

Billedet er af Anthony Quinn Bay bugten

Bil

En udlejningsbil giver dig frihed til at udforske omgivelserne og opdage nye steder. Kontakt guiderne for mere information om priser, bestilling og udflugtstips.

Bus

Busstationen i Rhodos by ligger på begge sider af markedshallen i Mandrakihavnen. Fra havsiden kører bybussen dig rundt i Rhodos by. Bag markedshallen ligger busstationen, der bringer dig til øst- og vestkysten. Billetter kan købes i bussen eller i kioskerne i byen. Billetter til bybussen i Rhodos by køber du på forhånd. Der er busforbindelser til blandt andet Ixia,kolymbia, Faliraki og Lindos

Båd

Både til de nærmeste øer Symi og Kos afgår fra Mandraki-, Commercial- eller Akandiahavnene. Fra Mandrakihavnen udgår der også dykkerudflugter og både til Lindos.

Cykel

At leje en cykel er også en udmærket måde at komme omkring på. Husk at køre forsigtigt, da trafikken på Rhodos foregår i et lidt højere tempo end vi er vant til hjemmefra.

Afandou

Den antikke by Afandou blev ødelagt af pirater i 600-tallet. Navnet kommer fra det græske áfanton, der betyder usynlig, da man ikke kan se byen fra havet. Den blev bygget længere inde i landet for at beskytte borgerne mod overfald, og her ligger også øens eneste golfbane, som har 18 huller. Her findes en strand der er flere kilometer lang strand med klart vand, som er meget populær blandt lokalbefolkningen.

 

Apollona

Apollona er en charmerende bjergby, hvor alle de gamle traditioner stadig holdes i live. Byen er først og fremmest kendt for sin fine kirke. Det siges, at her findes et lille stykke af det kors som Jesus blev korsfæstet på. Hvor stykket er gemt ved kun præsten, men er du heldig så...

 

Attaviros

Øens højeste bjerg, 1.215 m.o.h. En lille vej fører op til bjerget, derefter går der små stier til toppen. Et anderledes eventyr.

 

Embona

Embona er en af Rhodos største landsbyer og ligger ved foden af det højeste bjerg Attaviros. Du er nu oppe i vindistrikterne og her ligger en af øens to vinfabrikker, Emery. Her kan du prøve de lokale vine og købe dem til fordelagtige priser. Vi kan anbefale den hvide vin Villare, appelsinlikøren Triple Sec og den mousserende vin Demi Sec.

 

Epta Piges, De syv kilder

Ca. fem kilometer inde i landet fra Kolymbia på østkysten, ligger Epta Piges, De syv kilder. Kilderne munder ud i et 186 meter langt undervandsdige fra den italienske besættelse. Her kan du vandre barfodet i det iskolde vand gennem den snævre og mørke tunnel til den lille sø og vandfaldet på den anden side. Der er også en lille taverna, og med lidt held kan du se de farverige og smukke påfugle der findes i området.

 

Filérimosbjerget

Bjerget er 267 meter højt og her er ruiner fra tre årtusinder. Det smukke kloster er fra 900-tallet og det er velbevaret takket være italienske arkæologer, der restaurerede klostret lige inden 2. verdenskrig. Længst oppe på afsatsen ligger ruinerne fra et lille Athenatempel fra 300–200 f.Kr. samt flere andre kapeller fra 1400- og 1500-tallet. Bjerget krones af et kors, der blev opført i 1996 af Lions. Korset står på det sted, hvor Ialyssos Akropolis engang lå. Inde i korset er der en spiraltrappe som fører dig hele 17,5 meter op. Udsigten herfra er fantastisk og giver dig et panoramaview over Rhodos smukke vestkyst.

 

Kamiros

Sagnomspundne Kamiros var en af de tre vigtigste byer i antikken og bliver ofte kaldt for Grækenlands Pompeji. Det er det eneste sted på Rhodos, hvor du kan finde rester fra en hel antik bosættelse. Kamiros Skala er en hyggelig lille fiskerby, herfra kan man sejle til Rhodos naboø Chalki. Den lille taverna ved stranden er det perfekte sted at spise frokost, her serveres fiske- og skaldyrsretter.

 

Kalithéa

De varme kilder i Kalithea tiltrak mange besøgende til Rhodos, indtil de blev ødelagt under 2. verdenskrig. He blev de rige kureret ved kuranlægget, der blev tegnet af en italiensk arkitekt og er opført i orientalsk stil. Området omgives af palmer, og der er gode muligheder for sol og badning. Kalithéa er også det eneste sted på Rhodos, hvor dykning er tilladt. Vandet er flot og klart.

 

Kolymbia

Kolymbia er en afslappende ferieby med nogle restauranter og butikker. Det meste foregår ved Eukallyptus Avenue og den lange sandstrand. Nede ved stranden ligger restaurant ”Limanaki”. Herfra kan man se ud over havet og stranden samt Tsambiklippen, der ligger på den anden side.

 

Kritiniaborgen

Kritiniaborgen blev bygget af Johanitterridderne i 1400-tallet. Borgen ligger højt oppe på en klippe og herfra overvågede man de mange piratskibe der trafikerede Rhodos’ kyster i middelalderen. De velbevarede ruiner, som kan besøges i dag, byder på en usædvanlig smuk udsigt.

 

Lindos

”Den Hvide By” og Rhodos stolthed. Det her er et af Grækenlands mest fotograferede steder og med rette. Her blandes spændende historie med fantastisk arkitektur og herlige sandstrande. Lindos er med på Unescos verdensarvsliste. Her må man ikke bygge noget nyt og alt er bevaret i gammel stil. Byen består af små hvidkalkede huse, der klamrer sig fast til bjergsiden og toppes af det fantastiske Akropolis, tilegnet gudinden Athena. Et helt fantastisk sted.

 

Monolithos

Et af de smukkeste fotostop du kan foretage på øen. Her så minder fra middelalderen, en fæstning, opført af Johanitterridderne i 1400-tallet kroner klippen og danner sammen med den blå himmel og det turkisblå hav en farverig palet. I 1400-tallet opførte Johanitterridderne en fæstning på klippen udenfor byen, 240 meter over havet. En lang stentrappe fører op til borgen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over havet og landskabet. Er du her i forbindelse med solnedgangen, indser du hurtigt, at turen derop er det hele værd.

 

Petaloudes

Petaloudes betyder sommerfugl på græsk. Den lille oase er tilholdssted for hundredtusindvis af sommerfugle mellem juni og september. Dalen er utrolig smuk med sine naturlige vandfald og sin frodighed. Benyt chancen og oplev dette naturfænomen mens du er på Rhodos.

 

Prassonissi

Længst mod syd på øen ligger surferparadiset Prassonissi. Den åbne beliggenhed ved havet medfører, at det ofte blæser en del. Du kører igennem et militærområde for at komme ned til stranden, så bliv ikke forbavset hvis det vrimler med panserskabsvogne og andet her. Vel fremme er der et par taverner. Du kan tage en tur til den lille halvø når det er lavvandet, men pas på tidevandet, så du ikke risikerer at hænge fast derude, når det stiger igen.

 

Profitis Ilias

Bygningsværker ”Hjorten og rådyret” står på Rhodos næsthøjeste bjerg Profitis Ilias, 798 meter over havet. Landskabet har en hel del ligheder med Alperne. Man kommer nemmest hertil i bil, enten fra Salakos i nord, fra Embonas i sydvest eller fra østkysten. I pinjeskoven 100 meter fra toppen ligger hotellerne Elafos-Elafina (hjort-rådyr) og de kunne lige så godt have ligget i Alperne på grund af byggestilen. Det var italienerne der byggede disse med tanke på, at det skulle blive til ferieboliger for Mussolini. I dag er det restaurant og hotel, der er smukt beliggende med en fantastisk udsigt over øen.

 

Psinthos

På vejen fra Sommerfugledalen ned til Afandou ligger landsbyen Psinthos. Her besejrede italienerne tyrkerne i 1912. I Psinthos finder du kærlighedens og galskabens kilde. Sagnet siger, at hvis du drikker vandet fra en af disse kilder bliver du enten vanvittigt forelsket, eller bindegal. Ingen ved hvilken kilde der er hvilken. Om det er sandt eller ej ved vi ikke, men hvis man prøver at drikke fr dem begge, så burde det jo medføre, at man bliver både forelsket og gal.

 

Sianna

Den lille bjergby er kendt for sin gode honning og sin lokale brændevin, Suma. Her møder du et anderledes Rhodos. Får og geder strejfer frit omkring i gaderne, og du kommer tæt på lokalbefolkningen.

 

Tsambikaklostret

Tsambika er et forladt nonnekloster, og kirken er tilegnet Jomfru Maria. Selve navnet Tsambika betyder ”ildskær”, og ifølge sagnet blev klostret bygget som tak for, at et barnløst par fik et barn efter at jomfru Maria havde åbenbaret sig i form af et mystisk ”ildskær” på bjerget. I dag er den lille kirke et valfartssted for unge kvinder der ønsker at blive gravide og få et lykkeligt ægteskab. De, der ønsker at blive gravide, skal gå hele vejen til fods, og helst krybe på knæ det sidste stykke. På Tsambikadagen den 8. september valfarter mennesker hertil med offergaver og breve.

Praktisk information

Det fleste hæveautomater er markeret med ”ATM" og man kan hæve Euro internationale kredit- og hævekort.

Så vidt muligt rekommanderer vi at man hæver penge i dagstimerne (i bankens åbningstid) og så vidt muligt anvende hæveautomater der er opsat i forbindelse med selve banken.

Beskyt altid din PIN kode når du anvender dit kort i hæveautomater. Informer aldrig din PIN kode til fremmede.

Vær opmærksom på fremmede der tilbyder sin assistance eller på anden vis nærmer sig dig, mens du anvender hæveautomaten.

Følg instruktioner på hæveautomaten og i fald at automaten sluger dit kort, og du ikke kan få det tilbage med det samme fra banken, anbefaler vi, at du spærrer dit kort via din egen banks kortspærrings service

Der er ikke tilladt at tage sten, skaller eller andre genstande, som kan have kulturel værdi.

De kan være antikke og ulovlige at tage med sig ud af landet

Har du brug for at komme i kontakt med en læge, beder vi dig kontakte vores guider, for at sikre dig at du kommer til en læge og et sygehus, som vi kan stå inde for. Vi vil gerne sikre os, at der bliver taget ordentligt hånd om dig, så du får den absolut bedste behandling og pleje. Samtidig kan vi hjælpe dig, hvis du har nogen særlige behov under din sygdom.

Når du opsøger en læge i udlandet, skal du huske at tage pas og forsikringspapirer med dig. Hvis du har købt din rejseforsikring via os på Nazar og Allianz, skal du tage dit rejsebevis med dig, hvor din forsikring er registreret. Dette gælder som forsikringsbevis.

Normalt er du nødt til at betale for lægebesøget på destinationen, og så lave en skadeanmeldelse til dit forsikringsselskab. Det er derfor vigtigt, at du gemmer dine kvitteringer for både medicin og lægeundersøgelser, så du kan søge om erstatning for dine omkostninger når du er kommet hjem.

Vi har desværre ingen mulighed for at fremskaffe lægeattest og/eller kvitteringer til dig efterfølgende

På nogle strande flages der med forskellige farver afhængigt af hvordan det står til med havet og bølgerne den pågældende dag.

  • Er flaget grønt, betyder det, at du frit kan bade.
  • Orange flag betyder, at du bader på egen risiko, og skulle der være et rødt flag, betyder det, at det er forbudt at bade.
  • Blåt flag ved stranden betyder, at stranden er af høj kvalitet og har god sikkerhed.

Du bør aldrig svømme ud fra stranden, svøm hellere langs med stranden. Badning i vandet om natten er meget farligt og skal undgås. Badning i kombination med alkoholindtag er direkte farligt. Når du er på stranden, bør du aldrig efterlade dine værdigenstande uden opsyn. Offentlige strande og mange strande tilhørende hotellerne har forkellig-farvede flag som referere til sikkerheden og information om mulige livreddere.

Læs information angående flagene og deres betydning samt almene strandregler inden du svømmer i havet. Vi har samlet mere information under afsnittet Sikkerhed på ferien.

Mange steder i Grækenland kan priserne været angivet i både Euro og Dollar, så vær opmærksom på valutaen før du handler. Kvalitet og garanti varierer alt efter hvor og hvad du køber. Nazar kan kun garantere for kvaliteten hos de forretninger som vi selv anbefaler. Vi kan dermed også kun være behjælpelig med reklamation og returnering af varer fra disse forretninger

 

Rhodos by

Ved Cypernpladsen i den nye bydel, er der mange små eksklusive mærkevarebutikker som f.eks. Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren, Lacoste, Diesel og Benetton. Men også storkæder som Zara, Mango, Hennes & Mauritz, Marks & Spencer samt kosmetikbutikker som Body Shop, Zephora og Hondos Center. Bydelen har mange indkøbsgader og her er også skobutikker, vinhandlere, kiosker og små supermarkeder.

I den nye bydel kan prisniveauet på visse varer være nogenlunde som derhjemme. Men man kan også finde varer til meget fordelagtige priser, f.eks. tæpper, keramik, tasker, paraplyer, briller/linser, krydderier, olivenolie, honning, parfume og lokalt håndværk. Uden for den nye bydel findes en række større supermarkeder, f.eks. Eurospar, der ligger nær sygehuset og Pappou i Zefyros.

I Sokratesgaden i den gamle bydel er der uanede muligheder for shopping. Her kan man også ”prutte” om priserne til forskel fra i den nye bydel. I den gamle bydel hersker der en herlig bazaratmosfære, og her er masser af butikker der sælger alt mellem himmel og jord.

 

Ialyssos & Ixia

I Ixia/Ialissos er der flere små shoppingcentre. Et ligger på hovedvejen ved trafiklyset, et andet mellem hovedvejen og vandet i vestlig retning. Der er også en hel del mere turistorienterede butikker nede ved vandet østpå. Langs med hovedgaden er der større supermarkeder som Carrefour og Pappou.

 

Faliraki & Kolymbia

I Faliraki ligger de fleste butikker langs hovedgaden Kalithea Ave og i Kolymbia er der en del butikker på Eucalyptus Ave. Langs strandvejen i Kalithea/Faliraki er der også supermarkeder som Eurospar og Lidl. I Faliraki ligger også supermarkedet AB.

 

Lindos

Prisniveauet i Lindos er noget højere end på den øvrige del af øen, da byen er et af de mest populære udflugtsmål for turister. Ofte kan man dog ”prutte” om priserne.

Rhodos er +1 time forud for Danmark. Både flyvetid og afhentningstid er angivet i lokal græsk tid.

Ambulance:

166

Rhodos sygehus:

224 10-800 00

Rhodos stad och Ixia:

Hiotakis Medical Centre, 15 Efstathiou G Str. Tlf, (22 410)-276 16 eller 225 85

Politi Nødnummer:

100

Rhodos by & Ixia Turistpolis:

(224 10)-274 23/233 29

Faliraki Turistpoliti:

224 10-847 00

Kolymbia Turistpoliti:

224 10-511 11

Pefkos & Lardos Turistpolis:

224 40-312 23

Det Danske Konsulat:

Pavlou Mea 12, Rhodos by. Tlf. 224 10-780 55

Den Danske Ambassade i Athen:

210 72-56 440