[Translate to Danish:] text

Oplev klassiske Rhodos

Her findes noget for alle feriegæster

I Rhodos by trives både par, børnefamilier og de festglade unge. Her findes kultur, smukke udsigter, shopping, ruiner, flere strande og en masse restauranter, cafeer, barer og diskoteker – så der er virkelig noget for alle.

Du kan tage en lille bådtur til de nærliggende byer eller hvorfor ikke nyde en tur i den grønne sommerfugledal? For den aktive rejsende lokker vindsurfing eller vandsport måske mest og børnefamilierne drages til den smukkes marina.

Ikke langt fra Rhodos by ligger Ixia som er manges favorit på Rhodos. Langs den kilometerlange rullestensstrand afløser solstole, vandsportssteder og strandbarer hinanden. Selv her findes godt med restauranter og fornøjelser. Ixia er et sted der sjældent bliver for varmt da vinden svaler skønt på sommerens varmeste dage.

  • Hyggelig feriedestination med noget for alle
  • En kombination af shopping, bad, kultur og aktiviteter
  • Masser af restauranter og et pulserende natteliv
  • Her finder du et kort over vores hoteller

Læs mere: Kalithea & Faliraki og Kiotari

Værd at vide om Rhodos by & Ixia

Rhodos by er en seværdighed i sig selv, specielt ”den gamle bydel” med sin gamle bymur og slot.

Akropolisklippen i Lindos

Du kan tage til den lille by Lindos med bus fra Rhodos by, som ligger ca. 50 km fra Lindos. Byen er over 4000 år gammel og har blot 1000 indbyggere, men mange besøgende som bliver tiltrukket af den pittoreske lille by, som i den typiske antikke bykerne har masser af kringelkrogede, snævre gader og gyder. I Lindos er der også den berømte Akropolisklippe med en smuk tempelruin, hvorfra man har en helt enestående udsigt over selve byen og Middelhavet.

Sommerfuglsdalen

En af Rhodos mest populære seværdigheder, Sommerfuglsdalen i Petaloudes, ligger på øens nordvestlige side. Her kan du tusindvis af farvestrålende sommerfugle i naturlige omgivelser. Selve turen fra Rhodos by og til Sommerfuglsdalen er også utrolig smuk!

Eli Beach

Eli er en af Rhodos mest populære strande og ligger midt inde i Rhodos bys centrum, og det er meget nemt at tage der til. Her er der altid mange mennesker og en skøn feriestemning og du får både solsenge, parasoller, vandsport og en hel del restauranter og barer at vælge imellem. Stranden består af små sten og det smukke, klare vand bliver hurtigt dybt.

Ixia Beach

Ixia Beach består af flere mindre strande der er forbundne og er en blanding af sand og små sten. Det er en favorit hos windsurfere og der er et sportscenter der hvor man kan boards og jet ski. På strandpromenaden finder du supermarkeder, kiosker, caféer og restauranter.

Det er godt om både souvenir butikker og almindelige butikker på de gamle historiske gader i Rhodos by. Her findes også flere forskellige caféer og barer hvor du kan tage en pause hvis sommervarmen skulle blive for meget. I de fleste landsbyer finder du mindre markeder eller boder der sælger friske oliven, tørret kød og fisk, nødder, bønner, urter, krydderier og græske specialiteter.

I Rhodos by er der mange restauranter, barer og caféer. Flere af restauranterne serverer fisk og skaldyr, græske specialiteter og endda også mezedes, d.v.s. forskellige små retter. Nattelivet er mest intenst i Rhodos by, hvor der kan være meget travlt i højsæsonen.

Ixia har også mange hyggelige restauranter og barer og nattelivet her har en afslappet atmosfære. Langs vejen, der ligger langs stranden, er der et godt udvalg af butikker, værtshuse, barer og diskoteker.

Der kører busser på den største del af øen og det er den billigste måde at komme rundt på, samtidigt med at man kan nyde omgivelserne. Busserne kører både inde i Rhodos by og til mange andre af øens populære destinationer og seværdigheder.

Hvis du vil til et sted hvor busserne ikke kører eller du måske vil af sted efter midnat er taxa det bedste alternativ. Taxastationer findes rundt omkring i Rhodos by og også andre steder på øen. Lejer man en bil får man også meget ud af ferien, og det er en god måde at opdage steder på egen hånd.

Det er også muligt at tage på en bådtur! Man kan for eksempel leje en lille fiskekutter og kombinere transport med en smuk udsigt.

Banker og hæveautomater findes i Rhodos by, på alle omkringliggende større destinationer og på de fleste hoteller.