Alanya

Alanya er specielt kendt for sit dejlige klima og sine flotte strande

Derudover byder byen på store handelsgader, skønne lokale markeder og barer samt spændende seværdigheder.

Den mest berømte strand er Kleopatrastranden, som den egyptiske farao, ifølge legenden, fik i bryllupsgave fra Marcus Antonius. Et livligt natteliv venter sig ved den hyggelige havn og byen byder på store handelsgader, spændende lokale markeder, gode restauranter og hyggelige barer.

Læs mere: AntalyaBelek eller Side.

Værd at vide om Alanya

[Translate to Danish:] text

Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Alanya meget andet at byde på! Vi besøger de bedste seværdigheder på vores udflugter. Kontakt din guide for at høre mere, eller læs videre her i hotelbogen.

Alanyas borg

Et besøg på den osmanniske borg fra 1200-tallet er næsten obligatorisk i din ferie. Borgen har både tjent som palads og som en del af forsvaret mod fjender og pirater. Fæstningsanlægget strækker sig helt ned til havnen, hvor du kan se det røde tårn, et andet af Alanyas berømte vartegn, der i dag er indrettet som museum.

Dim Cay

Den grønne Dim-flod er en enestående naturoplevelse, og du kan hurtigt tilbringe en hel dag her. Der er bygget flåder i vandet, hvor du kan slikke sol eller nyde en god frokost. Ved floden finder du også den store Dim-drypstensgrotte.

Damlatas

Vil du ikke hele vejen til Dim Cay, kan du besøge en mindre drypstensgrotte i Alanyas bydel Damlatas. Bydelen er Alanyas ældste og mest eftertragtede, og her findes også hyggelige restauranter og spændende butikker.

Kleopatrastranden

Kleopatra-stranden, som ligger vest for borgen, er en fin sandstrand og et af byens store trækplastre. Du kan leje solsenge og parasoller, og her er mange restauranter og caféer.

Øststranden

Øststranden ligger øst for borgen og er 5 km lang, så her er masser af plads. Også her kan du leje solsenge og parasoller og få lidt at spise i dagens løb.

Incekum

Incekum-stranden, der ligger 25 km uden for Alanya, er nok en af Tyrkiets bedste sandstrande. Den er lavvandet og meget børnevenlig og består af fint, gyldent sand. Vores hoteller Pegasos Resort og Pegasos Royal ligger direkte på stranden. En del af stranden er offentligt tilgængelig.

Alanya er et sandt shoppingparadis. Langs den store hovedgade, Atatürk Boulevard, finder du et bredt udvalg af internationale butikker, og her sælges tøj og tekstiler, lædervarer, smykker, sko og meget, meget mere. På 25 Meter-gaden, der ligger 25 meter fra Atatürk Boulevard, finder du de lokale mærker, der normalt er lidt billigere. Du kan også besøge Alanyum, der er byens største shoppingcenter. Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem. Kontakt en af dine guider for yderligere information. Bemærk, at markedsdage og –sted kan blive ændret.

Marked ved Toptanci Hall

Stort udvalg af frugt og grønt. En nærliggende gade lægger plads til et stort tekstilmarked. Markedsdag hver tirsdag.

Marked ved dolmusstationen, Atatürk Boulevard

Her sælges mest frugt og grønt, men der er også et godt udvalg af tekstiler. Markedsdag hver fredag.

Marked i Oba

Et af Alanyas største markeder med alt fra frugt og grønt til souvenirs og tekstiler. Markedsdag hver mandag.

Der findes et hav af gode restauranter i Alanya, især i området omkring havnen. Besøg eksempelvis Tyrkiets eneste mikrobryggeri, Red Tower, hvor du kan nyde en middag med direkte udsigt til vandet. I havneområdet finder du også masser af barer og diskoteker, hvor der er gang i den til de sene nattetimer.

Det er altid til at fange en taxa i Alanya. På de større gader er der taxa-knapper, som du kan trykke på for at tilkalde en taxa. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyder ”propfyldt”) er en sjov og nem måde at komme omkring på. Busserne kører frem og tilbage hele dagen, men kører ofte ikke sent om aftenen og om natten. Du betaler typisk 2-5 lira for en tur, hvis du kører rundt i centrum. Du betaler direkte til chaufføren, når du stiger på.

Hæveautomater findes i Alanya centrum og ved næsten alle hoteller. Vekselkontorer (exchange office) og banker finder du på Alanyas store hovedgade, Atatürk Boulevard.

Apoteker (eczane) findes overalt. Har du brug for en læge, er du velkommen til at kontakte en af os guider eller se information i hotelbogen som findes på dit hotel.

Postkontoret i Tyrkiet hedder PTT. Her kan du veksle udenlandsk valuta til tyrkiske lira samt købe frimærker og telefonkort. For at ringe til Danmark skal du taste 0045 og derefter det ønskede telefonnummer.