Velkommen til Tyrkiet!

Nazar byder dig og din familie et varmt velkommen her til Tyrkiet. Vi håber, at du får en uforglemmelig ferie hos os.

Tyrkiet er et fantastisk land at tilbringe ferien i – hvad enten du er her forår, sommer eller efterår. Her kan du nyde lækre sandstrande, en smuk natur, en fascinerende historie, en imødekommende lokalbefolkning og naturligvis vores mange herlige All Inclusive-hoteller med alt, hvad de tilbyder af god mad, afslappende poolområder og sjove aktiviteter for store og små.

Vi guider her i Tyrkiet er her for at gøre din ferie så uforglemmelig som muligt. Derfor kalder vi os selv for Dream Providers. Kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål eller hvis du vil have gode tips om dit hotel og destination. Vi ser frem til at høre fra dig!

På disse sidder finde du en række praktiske oplysninger og inspiration til alt det, som du kan opleve her i det skønne Tyrkiet.

Velkommen til Tyrkiet!

Holiday Center

Mandag - fredag
09:00 - 19:00

Lørdag
10:00 - 19:00


SMS-nummer

+46 704 950 500

Observer venligst, at vores SMS-service kun fungere til og fra det telefonnummer som er angivet i din booking.


Telefonnummer

+45 70 80 95 50


Åbningstider vises i lokaltider
Husk at du selv betaler for samtale- og SMS omkostningene. (afhængigt af din operatør)

Steder at se og oplevelser

Det fleste hæveautomater er markeret med  ”ATM" og man kan hæve Euro internationale kredit- og hævekort.

Så vidt muligt rekommanderer vi at man hæver penge i dagstimerne (i bankens åbningstid) og så vidt muligt anvende hæveautomater der er opsat i forbindelse med selve banken.

Beskyt altid din PIN kode når du anvender dit kort i hæveautomater. Informer aldrig din PIN kode til fremmede.

Vær opmærksom på fremmede der tilbyder sin assistance eller på anden vis nærmer sig dig, mens du anvender hæveautomaten.

ølg instruktioner på hæveautomaten og i fald at automaten sluger dit kort, og du ikke kan få det tilbage med det samme fra banken, anbefaler vi, at du spærrer dit kort via din egen banks kortspærrings service.

Der er ikke tilladt at tage sten, skaller eller andre genstande, som kan have kulturel værdi.

De kan være antikke og ulovlige at tage med sig ud af landet

Har du brug for at komme i kontakt med en læge, beder vi dig kontakte vores guider, for at sikre dig at du kommer til en læge og et sygehus, som vi kan stå inde for. Vi vil gerne sikre os, at der bliver taget ordentligt hånd om dig, så du får den absolut bedste behandling og pleje. Samtidig kan vi hjælpe dig, hvis du har nogen særlige behov under din sygdom.

Når du opsøger en læge i udlandet, skal du huske at tage pas og forsikringspapirer med dig. Hvis du har købt din rejseforsikring via os på Nazar og Allianz, skal du tage dit rejsebevis med dig, hvor din forsikring er registreret. Dette gælder som forsikringsbevis.

Normalt er du nødt til at betale for lægebesøget på destinationen, og så lave en skadeanmeldelse til dit forsikringsselskab. Det er derfor vigtigt, at du gemmer dine kvitteringer for både medicin og lægeundersøgelser, så du kan søge om erstatning for dine omkostninger når du er kommet hjem.

Vi har desværre ingen mulighed for at fremskaffe lægeattest og/eller kvitteringer til dig efterfølgende

På nogle strande flages der med forskellige farver afhængigt af hvordan det står til med havet og bølgerne den pågældende dag.

  • Er flaget grønt, betyder det, at du frit kan bade.
  • Orange flag betyder, at du bader på egen risiko, og skulle der være et rødt flag, betyder det, at det er forbudt at bade.
  • Blåt flag ved stranden betyder, at stranden er af høj kvalitet og har god sikkerhed.

Du bør aldrig svømme ud fra stranden, svøm hellere langs med stranden. Badning i vandet om natten er meget farligt og skal undgås. Badning i kombination med alkoholindtag er direkte farligt. Når du er på stranden, bør du aldrig efterlade dine værdigenstande uden opsyn. Offentlige strande og mange strande tilhørende hotellerne har forkellig-farvede flag som referere til sikkerheden og information om mulige livreddere.

Læs information angående flagene og deres betydning samt almene strandregler inden du svømmer i havet. Vi har samlet mere information under afsnittet Sikkerhed på ferien.

Mange steder i Tyrkiet kan priserne været angivet i både Euro og Dollar, så vær opmærksom på valutaen før du handler.

Vi har her samlet nogle eksempler på populære souvenirs. Læs mere om shopping i de lokale markeder under din feriedestination.

  • Nazar øjet er en traditionel tyrkisk amulet, som siges at beskytte end mod uheld og misundelse.
  • Olivenolie af høj kvalitet. Kan købes hos de lokale markeder og supermarkeder.
  • Tag smagen af Tyrkiet med hjem! Køb spændende krydderier på det lokale marked.
  • Raki - Den klassiske tyrkiske anislikør, er en af Tyrkiets Nationaldrikke.
  • Smuk brugskunst og keramik findes der meget af i Tyrkiet og disse kan være gode gaveideer.
  • En traditionel tyrkiske hamamhandske er et must at tage med sig hjem. Den fjerner alle de døde hudceller og efterlader huden blød og ren.

Andre populære produkter at købe i Tyrkiet er læder og skindvare. Du får desuden lav pris og hurtig betjening, når du handler briller, solbriller og kontaktlinser. Prisen på smykker er ofte lavere i Tyrkiet, fordi de er billigere at fremstille. Kvalitet og garanti varierer alt efter hvor og hvad du køber.

Tyrkiet er +1 time forud for Danmark når det er sommertid i Danmark. Både flyvetid og afhentningstid er angivet i lokale tider.

Alarm central:

112

Politi:

155

Det Danske Udenrigsministerium:

Internet: www.um.dk

TLF: +45 33 92 00 00

FAX: +45 32 54 05 33

Den Danske Ambassade i Ankara:

TLF: +90 (312) 446 61 41

FAX: +90 (312) 447 24 98

Alanya er danskernes favoritrejsemål i Tyrkiet, og turismen er vokset støt, siden det første hotel åbnede i 1958. Alanya er især kendt for sit gode klima og sine smukke strande. Derudover byder byen på store handelsgader, sjove lokale markeder, gode restauranter og barer og spændende seværdigheder. Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Alanya meget andet at byde på!

 

Alanyas borg

Et besøg på den osmanniske borg fra 1200-tallet er næsten obligatorisk i din ferie. Borgen har både tjent som palads og som en del af forsvaret mod fjender og pirater. Fæstningsanlægget strækker sig helt ned til havnen, hvor du kan se det røde tårn, et andet af Alanyas berømte vartegn, der i dag er indrettet som museum.

 

Dimcay

Den grønne Dim-flod er en enestående naturoplevelse, og du kan hurtigt tilbringe en hel dag her. Der er bygget flåder i vandet, hvor du kan slikke sol eller nyde en god frokost. Ved floden finder du også den store Dim-drypstensgrotte.

 

Damlatas

Vil du ikke hele vejen til Dimcay, kan du besøge en mindre drypstensgrotte i Alanyas bydel Damlatas. Bydelen er Alanyas ældste og mest eftertragtede, og her findes også hyggelige restauranter og spændende butikker.

 

Shopping

Alanya er et sandt shoppingparadis. Langs den store hovedgade, Atatürk Boulevard, finder du et bredt udvalg af internationale butikker, og her sælges tøj og tekstiler, lædervarer, smykker, sko og meget, meget mere. På "25-Meter-gaden" finder du det lokale marked, som oftest er lidt billigere. Du kan også besøge Alanyum shoppingcenter.

Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem.

Marked ved Toptanci Hall

Dagligt stort udvalg af frugt og grønt. På en nærliggende gade arrangeres en stor bazzar hver tirsdag med alt fra textile to souvenirs.

Marked ved dolmusstationen, Atatürk Boulevard.

Her sælges mest frugt og grønt, men der er også et godt udvalg af tekstiler. Markedsdag hver fredag.

Marked i Oba

Et af Alanyas største markeder med alt fra frugt og grønt til souvenirs og tekstiler. Markedsdag hver mandag.

 

Strande
Kleopatra-stranden

Kleopatra-stranden som ligger vest for borgen, er en fin sandstrand og et af byens store trækplastre. Du kan leje solsenge og parasoller, og her er mange restauranter og caféer.

Øststranden

Øststranden ligger øst for borgen og er 5 km lang, så her er masser af plads. Også her kan du leje solsenge og parasoller og få lidt at spise i dagens løb.

Incekum-stranden

Incekum-stranden, der ligger 25 km uden for Alanya, er nok en af Tyrkiets bedste sandstrande. Den er lavvandet og meget børnevenlig og består af fint, gyldent sand. Vores hoteller Pegasos Resort og Pegasos Royal ligger direkte på stranden. En del af stranden er offentligt tilgængelig.

 

Restauranter og natteliv

Der findes et hav af gode restauranter i Alanya, især i området omkring havnen og hovedgaderne. I havneområdet finder du også masser af barer og diskoteker, hvor der er gang i den til de sene nattetimer.

 

Sådan kommer du omkring

Det er altid til at fange en taxa i Alanya. På de større gader er der taxa-knapper, som du kan trykke på for at tilkalde en taxa. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd. Alanyas bybusser er en dejlig og nem måde at komme rundt i byen på.

Busserne kører hele dagen, men sjældent sent om aftenen og natten. Billetprisen, i centrum området, er mellem 5-10 lira afhængigt af hvor langt man skal, og betaling sker med et buskort, som kan købes fra KentKart – salgssteder. På de mindre busser, også kaldet ”dolmus”, som kører til nærtliggende byer og landsbyer, betaler du kontant direkte til chaufføren når du stiger på.

Særligt for dig, der bor uden for Alanya, Pegasos Royal og Pegasos Resort, Eftalia hotellerne, Rubi Platinum og andre hoteller i Incekum, Okurcular og Avsallar området ligger alle ca. 20-30 minutter uden for Alanya. Du kan tage bus eller taxa ind til Alanya, men du har også mulighed for at tage på opdagelse i dit lokalområde.

Byområder som Konakli og Türkler har deres egne små bazarer. Det største udvalg finder du dog i Avsallar, hvor der er en hyggelig handelsgade og flere restauranter og caféer. Hver onsdag er der markedsdag i Avsallar, hvor du kan opleve de lokale tinge om frugt, grønt, tøj ogmeget mere og selv gøre dig et godt fund.

Under de romerske kejsere var Side en florerende handelsby, der bl.a. tjente store penge på slavehandel og gladiatorkampe i amfiteatret. Arkitektoniske levn fra byens storslåede fortid dominerer endnu gadebilledet og smelter sammen med moderne butikker, restauranter og barer. Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Side meget andet at byde på!

 

Side marina

Perfekt til en romantisk aftentur i solnedgangen! Spadser langs strandpromenaden til lyden af bølgerne, og fald ind på en af de mange hyggelige caféer og nyd en drink eller en kop kaffe inden middagen.

 

Apollon-templet og amfiteatret

Apollon-templet er en af mange spændende levn fra Sides romerske fortid. Templet er smukkest i solnedgangen, men du kan let få en hel eftermiddag til at gå med at gå på opdagelse blandt gamle romerske gader og butikker i Sides historiske centrum. Husk at besøge det store amfiteater.

 

Manavgat

Denne charmerende lokale by, der ligger smukt ned til den grønne Manavgat-flod, er afgjort et besøg værd. Du kan blandt andet opleve egnens største moské og også det største marked. Læg også vejen forbi det berømte Manavgatvandfald.

 

Shopping

I de gamle huse i Side centrum er der indrettet en masse små, spændende butikker, hvor der bliver solgt alt fra souvenirs til ægte tæpper. Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem. I Manavgat centrum findes der også en hel del forretninger, restuaranter og caféer.

Nova Mall

Nova Mall er det største shopping shopping center i hele Manavgat og Alanya området. Her findes der både tyrkiske og internationale mærker og priserne er faste. Desuden er der en række restauranter og caféer. Nova Mall ligger lidt udenfor Side tæt på Manavgat på Antalya-Alanya hovedvejen.

Marked i Manavgat

Side-områdets største marked, hvor lommepengene hurtigt kan få ben at gå på blandt de mange boder, der sælger tekstiler, souvenirs, lædervarer og meget mere. En del af markedet er udpræget lokalt, og her sælges der fortrinsvist frugt og grønt. Markedsdag hver mandag og torsdag.

Marked i Side

Lokalt frugt og grønt-marked, der bliver afholdt ved den store moské. Her får du også et godt udvalg af tekstiler. Markedsdag hver lørdag. Bemærk, at markedsdage og –sted kan blive ændret.

 

Strande
Veststranden

Sides mest børnevenlige strand, hvor der er lavvandet og fint sand. De fleste af vores hoteller ligger ud til denne strand.

Øststranden

En mere privat strand, hvor hotellerne ikke ligger lige så tæt på vandet. Vandet bliver hurtigere dybt. Det er typisk denne strand, du kommer til, hvis du bor på et hotel, der ikke har egen strand.

 

Restauranter og natteliv

Den historiske bymidte er hver aften omdrejningspunkt for et charmerende natteliv. Du finder de bedste restauranter i havneområdet, hvor du kan nyde en romantisk middag i solnedgangen med udsigt til havet. I samme område ligger der adskillige gode barer og diskoteker, der har åbent til langt ud på natten.

 

Sådan kommer du omkring

Sides historiske centrum er bilfri zone, så du skal lidt uden for de gamle gader for at finde en taxa. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd. Lokalbussen dolmus (navnet betyder ”propfyldt”) er en sjov og nem måde at komme omkring på.

Busserne kører frem og tilbage hele dagen, men kører ofte ikke sent om aftenen og om natten. Du betaler typisk 5-10 lira for en tur eller lidt mere, hvis du skal køre langt. 

Belek er lig med fredfyldt harmoni og høj kvalitet i din ferie. Området domineres af imponerende luksushoteller og frodige, naturskønne omgivelser med lange sandstrande og grønne skovområde. Belek er også kendt for sine mange udsøgte golfbaner. Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Belekområdet også andet at byde på!

 

Garden of Tolerance

En smuk park i hjertet af Belek, hvor en moské, en kirke og en synagoge ligger side om side som et symbol på tolerance og fredfyldt sameksistens. Perfekt til et meditativ øjeblik!

 

Golf

I Belek finder du intet mindre end 14 golfbaner i verdensklasse, og forår og efterår er området fyldt med golfspillere.

 

Perge

Omkring 30 km nordvest for Belek finder du den gamle romerske by Perge, hvor du kan gå rundt blandt flere tusind år gamle bygninger og blandt andet opleve Perges berømte Artemis-tempel og velbevarede romerske bade.

 

Shopping

I Belek centrum findes der gode indkøbsmuligheder med alt fra tøjforretninger til souvenirbutikker. Nogle butikker har faste prise andre kan man forhandle sig til en pris. Hvis man vil til shoppingcentre kan man tage til Land of Legends eller Antalya hvor der findes mange forskellige centre.

Land Of Legends

Land Of Legends er bla. et udedørs shoppingcenter på Kadriye siden. Priserne er faste og findes både tyrkiske og internationale mærker og restauranter og caféer. Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du også den mulighed i Belek. Bemærk, at markedsdage og -sted kan blive ændret.

Marked i Belek

Lokalt marked, hvor der sælges et bredt udvalg af frugt, grønt, tekstiler, souvenirs og meget mere. Markedsdag hver lørdag.

Marked i Kadriye

Beleks naboby, hvor der bliver afholdt et mindre marked med frugt, grønt og tekstiler. Markedsdag hver tirsdag.

 

Strande

Stranden i Belek består af mørkt sand med småsten. Hvis du vil besøge stranden uden for hotellet, kan du eksempelvis tage ind til Belek eller Kadriye Beach Park hvor der er caféer og restauranter. Du kan også være heldig at se havskildpadder, der kommer op på stranden for at yngle.

 

Restauranter og natteliv

I Belek centrum finder du et mindre udvalg af restauranter, er caféer og barer, men de fleste aftenaktiviteter udspiller sig på hotellernes egne områder.

 

Sådan kommer du omkring

Da vores hoteller ligger uden for Belek centrum, kan det være vanskeligt at praje en taxa. Kontakt receptionen, der gerne hjælper dig med at tilkalde en taxa. Der findes ofte også taxier udenfor hotellerne. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute. Husk at aftale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyder ”propfyldt”) er nem måde at komme omkring på. Busserne kører frem og tilbage hele dagen, men kører ofte ikke sent om aftenen og om natten. Du betaler typisk 5-10 lira for en tur eller lidt mere, hvis du skal køre langt. Du betaler direkte til chaufføren, når du stiger på.

I sommermånederne kan du også tage med på traktortur ind til Belek centrum og Belek Beach Park. Det er en sjov, forfriskende oplevelse på de varme dage.

Antalya er den tyrkiske rivieras pulserende hovedstad. En millionby, hvor der altid er noget at tage sig til. De fleste af vores hoteller ligger i Lara/Kundu ca. 20-30 min kørsel fra centrum. Antalya er den perfekte kombination af en hektisk tyrkisk storby med et stort udvalg af seværdigheder og shoppingmuligheder. Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Antalya meget andet at byde på!

 

Kaleici

Antalyas historiske centrum, Kaleici, ligger som en tidslomme midt i den moderne storby. Brug en eftermiddag på at slentre gennem de charmerende gader. Du kan blandt andet opleve den oprindelige romerske byport, der blev opført for næsten 2.000 år siden, og den romerske havn, der stadig er i brug. De gamle huse er i dag indrettet som hyggelige små butikker og restauranter.

 

Düden-vandfaldet

Uden for Antalya kan du få en naturoplevelse ud over det sædvanlige ved Düden-vandfaldet. Når du er her, glemmer du rent, at du er få øjeblikke fra storbyens stress og jag. Det faldende vand køler luften ned, og atmosfæren er vidunderligt opfriskende. Man kan gå rundt ved og bagom vandfaldet og ned ved i en grotte. Godt fodtøj rekommanderes. Der er også ceféer og restauranter ved vandfaldet. Man betaler et mindre beløb for indgangen til vandfaldet.

 

Antalya Akvarium

Antalyas nye akvarium er en fascinerende oplevelse for hele familien. Du går rundt i klare tunneller under vandet og kan se eksotiske fisk og hajer komme svømmende fra alle sider. Ved siden af akvariet findes også et Snow World, hvor du f.eks kan kælke, selv når temperaturen er 40 grader uden for.

 

Shopping

I den historiske bymidte Kaleici kan du gå på opdagelse i de snævre gader, hvor der ligger spændende lokale butikker, der sælger alt fra tyrkiske tæpper til brugskunst og søde sager. Afslut turen med en velfortjent drink ved den gamle romerske havn, eller fortsæt din shoppingtur i flotte, moderne shoppingcentre, eksempelvis Markantalya som ligger tættest ved centrum. Der findes flere shoppingcentre i Antalya.

Dem der er tættest på Kundu er Terracity i Lara og Mall Of Antalya/Deepo ved lufthavnen. Priserne i shoppingcentrene er faste og der er et stort udvalg af tyrkiske og internationale mærker. I Kundu findes der også mange indkøbsmuligheder.

Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem. Hver dag bliver der afholdt marked forskellige steder i centrum. Nedenfor kan du læse mere om markederne nærmest vores Lara-hoteller. Bemærk, at markedsdage og –sted kan blive ændret.

Marked i Lara

Markedet bliver afholdt tæt på shoppingcentrene Laura og She Mall, og her er der rig mulighed for at få brændt lommepenge af! Fra de mange boder sælges alt fra tekstiler, souvenirs, frugt og grønt til alskens dimser og dingenoter. Markedsdag hver lørdag.

Marked i Güzeloba

Her finder du et bredt udvalg af frugt, grønt og tekstiler. Markedsdag hver fredag.

 

Strande

Da Antalya er bygget på klippegrund, findes der ingen konventionelle strande i centrum, men byen er omgivet af strande på begge sider. Lara-stranden på hele 12 km. Stranden består af mørkt sand med småsten, og vandet bliver relativt hurtigt dybt. Vil du besøge et strandområde uden for dit hotel, kan du eksempelvis tage til Lara Beach Park, hvor der også ligger caféer og barer.

 

Restauranter og natteliv

Antalya er en drømmedestination for dig, der sætter pris på et stort udvalg af gode restauranter og et godt natteliv. Især i den charmerende gamle bydel og ved den stemningsfulde marina kan du nyde et delikat måltid. Også langs kystvejen i Lara er der flere gode restauranter. Ved Antalyas marina finder du massevis af barer og diskoteker, der er åbent til langt ud på natten.

 

Sådan kommer du omkring

Det er altid til at fange en taxa i Antalya. På de større gader er der taxa-knapper, som du kan trykke på for at tilkalde en taxa. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd.

Antalyas bybusser er en dejlig og nem måde at komme rundt i byen på. Busserne kører hele dagen, men sjældent sent om aftenen og natten. Billetprisen, i centrum området, er mellem 5-10 lira afhængigt af hvor langt man skal, og betaling sker med et buskort, som kan købes fra AntalyaKart – salgssteder.

Praktisk information