Rejse med børn

Vores bedst tips til dig som rejser med børn

Her har vi samlet tips om hvad du skal være opmærksom på før din rejse med børn, på flyet og i løbet af hele ferien. Uanset om du rejser med spædbørn, små børn eller større børn er godt at forberede sig på hver del af rejsen.

Hos Nazar er vi eksperter i børnevenlige ferier. Når du rejser med børn, findes der en masse at tænke på. Hvad du bør pakke, hvordan det er at flyve med børn og hvad forsikringen dækker.

Tag et kig på vores bedste tips for en perfekt børneferie!

Ofte stillede spørgsmål og svar

Forhør dig ved egen læge og lignende om aktuelle vaccinationer. Nogle gange skal vacciner, der er en del af det almindelige vaccinationsprogram, gives tidligere, hvis barnet skal ud at rejse

Alle rejsedeltagere skal have deres eget pas eller ID-dokumentation med på rejsen, herunder børn og spædbørn.

Alle vores flyselskaber tillader dig at medbringe barnevogn som indchecket bagage på flyet uden ekstra omkostninger. Vi anbefaler, at du pakker vognen ind i en såkaldt Airshell mod en ekstra betaling. Nogle sammenklappelige rejsevogne kan medbringes hele vejen til flyet. Kontakt dit flyselskab for at få oplysninger om, hvad der gælder for din flyrejse.

På alle vores flyvninger medtages én indchecket barnevogn pr. barn uden ekstra omkostninger ud over almindeligt bagage. Vi anbefaler, at du indpakker vognen i en såkaldt Airshell mod en ekstra betaling.

Ja, du kan flyve med et forkølet spædbarn. Barnets generelle sundhedstilstand er afgørende for om I kan flyve eller ej. Rådfør dig gerne ved egen læge.

Nazars rejseforsikring gennem Allianz dækker dig for visse nødvendige og uforudsete akutte udgifter under din rejse. Børn under 2 år er dækket af forældrenes rejseforsikring. Fra 2 år tegnes egen rejseforsikring.

Kontakt læge direkte om du tænker at det er nødvendigt. Læge og sygeplejere findes tilgængelige på mange af vores hoteller. Ring til vores guides om du behøver hjælp. Tag derefter kontakt til dit forsikringsselskab.

Visse af vores børnevenlige hoteller har barnevogne/klapvogne til leje. På enkelte hoteller kan man låne uden ekstra betaling. Bestiller du Nazars Kids Comfort på Pegasos-hotellerne indgår en mindre klapvogn under dit ophold. Kontakt dit hotel for information om hvordan de lejer eller låner ud barnevogne.

Flere af vores største hoteller sælger bleer og/eller badebleer. Vi anbefaler derimod altid at medbringe bleer og badebleer hjemmefra. På de fleste hoteller er badebleer obligatoriske.

På vores Pegasos-hoteller i Tyrkiet, Anastasia Hotel og Apartments på Cypern og på Blue Sea Holiday Village på Rhodos arrangeres Captain Nemo’s piratklub for børn mellem 4-11 år. På Pegasos-hotellerne findes også ungdomsklubben Chill Out Club, for unge mellem 12-17 år.

Nej, ingen forudstilmeldning kræves til Nazars børne- og ungdomsklubber.

Før din rejse med børn

For en mere smidig rejse med børn findes der flere ting at være opmærksom på. Det kan gælde pas, visum, vaccination, forsikring, samt barnevogne og mad.

Godt at have styr på inden afrejse

Vaccination

Forhør dig ved egen læge og lignende om aktuelle vaccinationer. Af og til behøver vacciner gives tidligere om den er en del af det almindelige vaccinationsprogram.

Fuldmagt

For børn under 18 år som rejser uden værge kræves der en erklæring, et såkaldt fuldmagt. Ved fælles forældremyndighed, vil en erklæring ikke behøves om en af forældremyndighedsindehaverne rejser med barnet. Rejser du med et barn som ikke er dit og I har forskellige efternavne, eller om du rejser med dit barn uden den anden forældremyndighedsindehaver, hav med relevant dokumentation, der viser din relation til barnet, samt en skriftlig tilladelse fra barnets forældre eller den anden værge for at undgå problemer ved ind- og udrejse eller på hotellet. Dette er for barnets sikkerhed og for at undgå forvekslinger.

Pas og visum

Hvad gælder for pas og eventuelt visum for dit rejsemål? Vær forberedt i god tid her.

Medicin

Husk at evt. medicin altid skal medbringes i medicinens originale emballage. Andre nyttige varer at medbringe er væskeerstatninger, D-vitamin og solcreme.

Din rejseforsikring

Vi anbefaler kraftigt at tegne en rejseforsikring til dit barn. Den kan blive nødvendig, hvis dit barn for eksempel bliver forkølet eller får ørebetændelse under rejsen. Hvis de har brug for behandling, kan du kontakte en sygeplejerske eller læge gennem det hotel, du bor på.

Barnevogne

Det er gratis at medbringe barnevogn på flyet. Barnevognen skal checkes ind, men nogle sammenklappelige rejsevogne kan normalt medtages til gaten. Nogle gange er der også barnevogne til udlån i lufthavnen. Læs mere om reglerne hos dit flyselskab.

Hvis du medbringer din egen barnevogn på rejsen, bør den pakkes ind i en beskyttende pose, når du checker vognen ind. Airshell beskyttelsesposer er normalt tilgængelige for udlejning i lufthavnen og reducerer risikoen for skader og snavs. Vi anbefaler, at du tegner en rejseforsikring, hvis du rejser med en barnevogn eller klapvogn.

Autostole

Tager du med en autostol på flyet skal den checkes ind. Vær opmærksom på hvilke øvrige regler som gælder på flyselskabets hjemmeside. Adgang til autostole ved transfer på din destination kan ikke garanteres.

Ekstra vægt

Får du lov til at tage ekstra vægt med i din indcheckede bagage når du rejser med børn? Se hvad der er gældende på bagageoversigten her.

Børn under to år

Børn, der ikke er fyldt to år ved hjemrejsen, betaler 500 kroner, hvis barnet sidder på en voksens skød under flyrejsen og transferbussen til/fra hotellet. Selvfølgelig kan du også købe en egen flysæde til barnet. Læs mere om rejse med børn under to år her

Vælling

Vanligvis er vælling ikke tilgængeligt i lande ved Middelhavet. Derimod findes der ofte mulighed for at købe modermælkserstatning. Tager du din egen vælling med, kan du ofte få hjælp til at opvarme det i hotellets restaurant.

En lille pakkeliste inden rejsen

I håndbagagen

 • En snack dit barn kan lide
 • Bøger, spil, malebøger eller en tablet med film og serier – downloadet og klar
 • Sutter, bleer og vådservietter
 • Et lille håndklæde eller papirhåndklæde
 • Plastposer til affald
 • Tøj til at skifte. En flyrejse kan blive lang!

I kufferten

 • Myggenet til børnesengen eller barnevognen
 • Mad til børnene som ikke findes på rejsen eller rejsemålet 
 • Hagesmæk, vællingflaske, krus med tud og børnebestik 
 • Glem ikke solhatten
 • Nemme og luftige sko
 • Lille taske med plastre, pincet, termometer og febernedsættende medicin
 • Babyalarm/babymonitor

I dit barns egen håndbagage

 • Legetøjsdyr og tæppe
 • Solbriller
 • Drik
 • Børnemad

Hvad du skal huske til en solferie med børn

 • Vandfast solcreme med høj solfaktor
 • Dækkende badetøj. Gerne en UV-dragt og en solhat med skærm, samt beskyttelse til nakken
 • Badevinger, svømmebriller, legesager og badesandaler i plast eller badesko
 • Badebleer

På flyet – Når dit barn skal flyve

Pak det dit barn behøver på flyveturen i egen rygsæk eller i en pusletaske. Bestem også barnet skal sidde på skødet, eller om du vil tilkøbe en egen plads til barnet.

Hvad behøver jeg at tænke på?

Trykudjævning

Børn kan få ondt i ørene af trykforandringer på flyet, derfor er det godt at have smertestillende og en øre/næsespray med. Sutter eller en sutteflaske kan hjælpe, ellers kan barnet gabe, sluge eller bruge ørepropper til at udligne trykket. Tjek på dit lokale apotek for hjælpemidler.

Væsker og håndbagage

Flyselskaberne har regler for at tage med væsker ombord. Sutteflasker, drikkekopper og lignende som er tomme kan derimod tages med og du kan fylde dem med væske ombord. Vær forberedt på hvilke regler som er gældende for din rejse her

Mad

Flyselskaberne tillader ikke at tage med egen mad ombord. Du kan købe mad til børn mellem 2 og 11 år. Børn under to år, eller som sidder på skødet har ikke mad inkluderet. Husk at ikke alle flyselskaber har en mikroovn på flyet.

Lægemidler

Der findes specielle regler for lægemidler i håndbagagen og iblandt til det pågældende land du rejser til. Tag med lægemidlets originale indpakning.

På destinationen

All Inclusive-rejse med børn. Hvad behøver du at vide? At feriere på vores hoteller er ofte lettere end at være derhjemme, men der findes ting du behøver at tænke på.

Andet der er godt at huske

Væske

I varme lande bør dit barn få rigeligt med væske. Børn er følsomme over for dehydrering. Er de yngre end et år, har de sværere ved at regulere temperaturen i kroppen og bliver lettere påvirket af varmen.

Mad og drikke

All Inclusive mindsker risikoen for madbakterier. Om du spiser, tænk på at: Koge vandet inden det blandes med barnets mad og anvend sutteflasker hjemmefra. Barnet bør spise godt gennemstegt eller kogt mad. Undgå rå skaldyr, rå fisk og mad som har stået fremme i varmen. Ved Middelhavet findes et herligt udbud af smagfulde frugter, som bør skraldes inden barnet spiser af dem. Drik vand fra forseglede flasker, da postevand ved Middelhavet ikke er af samme kvalitet som herhjemme.

Hygiejne

Vask dit barns hænder nøje og komplimentér med håndsprit. Tør af barnevogn, legesager og andet som barnet kommer i kontakt med.

Solbeskyttelse

De fleste større hoteller med mange faciliteter har solsejl og soltag over børne- og babybassiner, men ikke alle. Kontakt hotellet du har bestilt for mere information.

Insekter

Der findes forskelligt du kan gøre for at beskytte dit barn mod insektbid og om barnet får et bid. Ved insektbid er det ikke godt at klø. Myggemidler bruges til børn over tre år.

Pauser i skyggen og solbeskyttelse

Dette afsnit indeholder ganske vigtige informationer når du rejser med børn til Nazars destinationer.

Tænk på følgende under All Inclusive-ferien:

 • Bliv i skyggen med børn mellem kl. 13.00-15.00, når solen er stærkest
 • Beklædning er den bedste solbeskyttelse
 • En solcreme er ikke en superhelt – tænk på det som et supplement til solbeskyttende tøj
 • Børn under 1 år skal holdes i skyggen 
 • Husk også at børn bliver solskoldede lettere end voksne

Vores bedste hoteller til børn

Pegasos World  |  Pegasos Resort  |  Pegasos Royal  |  Pegasos Club  |
Blue Sea Holiday Village  |  Anastasia Hotel och Apartments

 

Hvad du skal have med hjemmefra til vores forskellige All Inclusive-hoteller kan variere, men de fleste hoteller er børnevenlige og flere er lavet for netop børnefamilier.

På størstedelen af vores hoteller findes børnestole i madsalen, mulighed for at opvarme babymad og børnesenge på værelset ved forespørgsel, for børn under to år. Nogle hoteller har deres egne børnebuffétter. 

De fleste større hoteller tilbyder også børnepasning mod betaling.

Kids Comfort – Bekvem ferie med børn

Vi ønsker at børn og deres forældre skal have det bekvemt på ferien!

Pegasos WorldPegasos ResortPegasos Royal og Pegasos Club kan du bestille vores tillæg Kids Comfort. Her vil du få flere ting på hotellet, der gør din rejse med børn nemmere! 

Du får blandt andet:

 • Klapvogn leveret til værelset 
 • Barnestol på værelset
 • Elkedel på værelset

Læs mere om hvad der indgår i  Kids Comfort.

Rejse med børn med særskilte behov

At rejse med funktionsnedsættelse  - Her finder du information og gode råd inden din rejse med børn med funktionsnedsættelser, samt en formular for fysisk funktionsnedsættelse.

At rejse med allergi og madintolerance  - Her finder du nyttig information for mad for børn som rejser med allergener og madintolerance. Her findes endda en formular til de af vores hoteller, der egner sig bedst til gæster med allergi.

At rejse som veganer eller vegetar - Her finder du mere information om vores koncept Vegan Friendly by Nazar, for børn og voksne som vil vælge en grønnere livsstil, selv på rejsen.