Sundhed, pas og visum

Lægemidler og vaccinationer | Pas og visum | Valuta | Udenrigsministeriet

Pas og visum

Generel information

Alle rejsedeltagere skal medbringe eget pas med foto på rejsen, og det gælder også for børn og spædbørn. Visse lande accepterer ikke provisorisk pas (også kaldet nødpas/midlertidigt pas). Passet må ikke have nogen skader eller forekomme repareret. Nazar påtager sig intet ansvar for følgerne af at en rejsende ikke har et gyldigt pas.

Vi tager forbehold for, at der kan være opstået eventuelle ændringer i pasreglerne efter denne opdatering er blevet foretaget. For yderligere information om pas henviser vi til landets ambassade/konsulat eller til pas-/politimyndigheden.

I visse lande har man som dansk statsborger, dansk statsborger med udenlandsk baggrund samt udenlandsk statsborger bosat i Danmark ikke automatisk ret til indrejse. For yderligere information om visum henviser vi til landets ambassade eller konsulat. Nazar påtager sig intet ansvar for følgerne af, at en rejsende ikke har visum. Bemærk at nedenstående visumoplysninger for Nazars pakkerejser på 1 eller 2 uger kan blive ændret.

For dig som rejser med rutefly Bemærk venligst at om du rejser med regulærfly med mellemlandinger i f.eks. London, så kan flyselskabet kræve yderligere oplysninger. Hvis dette gælder for din rejse, ser du hvilke oplysninger der er behov for, når du logger ind med flyselskabets reservationsnummer på deres egen hjemmeside


Særligt for Tyrkiet

Pas
Passet skal være gyldigt mindst 150 dage (ca. 5 måneder) ved indrejse i Tyrkiet. 

For information omkring gældende regler for midlertidige pas, henviser vi til landets ambassade/konsulat og til pas/politimyndigheden. Nazar tager ikke ansvar for følgerne hvis en rejsende mangler et gyldigt pas.

Ny paslov i Tyrkiet fra d. 31. december 2012: Alle som rejser ind i landet skal have mindst én tom side i passet (af hensyn til de tyrkiske myndigheders ind- og udrejsestempler). Hvis passet ikke har mindst én hel tom side har myndighederne ret til at nægte indrejse i landet.
 

Visum
Nordiske borgere behøver ikke visum.

Nazar kan ikke påvirke eventuelle ændringer/opdateringer af visumreglerne som kan gøres af de tyrkiske myndigheder. (Vi opdaterer information løbende her så snart vi modtager dette). Observer at der kan findes andre private aktører som eftersælger visum på internettet, disse kan tage et højere gebyr og hverken Nazar eller tyrkiske myndigheder kan tage ansvar for disse. Vi henviser kun til linket ovenover, som også findes på rejsebeviset. 

Nazar påtager sig intet ansvar for visumansøgninger. Det er den rejsendes eget ansvar at sætte sig ind i de gældende informationer og regler.

Nazar refunderer ikke ubrugt visum. Ved en eventuel ombookning af rejsen er det gæstens eget ansvar at sørge for at have et gyldigt visum. For yderligere information om visum henviser vi til landets ambassade eller konsulat. Nazar påtager sig intet ansvar for følgerne af, at en rejsende ikke har visum.

Har du andet end nordisk pas, er du selv ansvarlig for at undersøge hvilke regler som gælder for indrejse i Tyrkiet. Observer at der kan findes specielle regler for hvilke ankomstlufthavne som skal anvendes i Tyrkiet. 


Særligt for Grækenland og Cypern:

Pas
Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. For information omkring hvad gælder for midlertidige pas henviser vi til landets ambassade/konsulat og til pas/politi. Nazar er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en rejsende ikke har et gyldigt pas. 

Visum
Nordiske borgere behøver ikke visum.


Lægemidler og vaccinationer

Ved udlandsrejse kræves skriftlig attest for at medbringe narkotikaklassificerede lægemidler. Kontakt landets ambassade eller konsulat for at kontrollere hvilke regler der gælder. Medbring altid lægemidlets originalemballage. Rådfør dig med din vaccinationsklinik eller læge om eventuelle anbefalinger vedr. vaccination.


Valuta

Vær opmærksom på at det ikke er på alle hoteller du kan veksle penge, og at de fleste hoteller ikke har hæveautomater.

 

Tyrkiet

Tyrkiets officielle valuta er tyrkisk lira, men kontanter i euro og dollar er anvendelige næsten overalt. De fleste vekselkontorer og banker accepterer ikke danske kroner. Hæveautomater for tyrkiske lira er overalt og nogle af dem giver dig også mulighed for at hæve euro og dollars. De fleste af vores All Inclusive-hoteller accepterer kontanter i tyrkiske lira og euro, men også kreditkort. De fleste butikker og restauranter accepterer de mest almindelige internationale kreditkort.

Grækenland

På Rhodos bruges euro som valuta.

Cypern

På Cypern bruges euro som valuta.

 


Udenrigsministeriet

På Nazar er sikkerheden for vores gæster og personale af højeste prioritet, og vi følger nøje udviklingen på vores destinationer. Dette indebærer bl.a. daglig kontakt med vores personale i udlandet samt regelmæssig kontakt med relevante myndigheder.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

 

Læs mere om Udenrigsministeriets rejseanbefalinger: um.dk