Antalya og Lara, Antalyakysten, Tyrkiet

Oplev ægte All inclusive-ferie – som den skal være!

Antalya er en rigtig charterklassiker. Her er alt du vil have på en rejse til Tyrkiet. I byens historiske bymidte kan du gå på opdagelse i de snævre gader, med spændende lokale butikker, der sælger alt fra tyrkiske tæpper til brugskunst og søde sager. Slut turen af med en drink ved den gamle romerske havn, eller fortsæt dine indkøb i et af de flotte moderne shoppingcentre.

Udenfor centrale Antalya ligger Lara – området med den smukke, lange strand der løber hele vejen ned til Belek. Her spiller sol og badning hovedrollen. Her spiller sol og badning hovedrollen, og udover det kan kunstelskere besøge fantastiske sandskulpturer i området Sandland.

Se alle vores hoteller i Antalya/Lara eller læs mere om Alanya/IncekumBelek eller Side.

Alle vores hoteller i Antalya og Lara

I Antalya og Lara har vi hoteller som passer dig der vil bo på familiehotel, hotel med vandland eller bare gerne vil have et virkelig godt All Inclusive-hotel.

Værd at vide om Antalya og Lara

Kaleici

Antalyas historiske centrum, Kaleici, ligger som en tidslomme midt i den moderne storby. Brug en eftermiddag på at slentre gennem de charmerende gader. Du kan blandt andet opleve den oprindelige romerske byport, der blev opført for næsten 2.000 år siden, og den romerske havn, der stadig er i brug. De gamle huse er i dag indrettet som hyggelige små butikker og restauranter.

Antalyas arkæologiske museum

Et af Tyrkiets mest populære og største museer med flere tusinde antikke genstande at se på. Den enorme bygning fremviser og fortæller om Tyrkiets tusindårige historie og natur.

Verdens største tunnelakvarium

Antalyas akvarium både uddanner og underholder, og har det største tunnelakvarium i verden! Her er 40 akvarier med forskellige temaer samt biograf, souvenirbutik og flere caféer.

Da Antalya er bygget på klippegrund, findes der ingen konventionelle strande i centrum, men byen er omgivet af strande på begge sider.

Lara Beach på hele 12 km er en af Tyrkiets længste strande. Stranden består af mørkt sand med småsten, og vandet bliver relativt hurtigt dybt. Vil du besøge et strandområde uden for dit hotel, kan du eksempelvis tage til Lara Beach Park, hvor der også ligger caféer og bare

I den historiske bymidte Kaleici i centrale Antalya, kan du udforske smalle stræder med interessante små butikker, eller også kan du få en drink ved den gamle romerske havn. Prøv ellers den lokale shopping i shoppingcentrene TerraCity og Shemall.

Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem. Hver dag bliver der afholdt marked forskellige steder i centrum. Neden for kan du læse om markederne nærmest vores Lara-hoteller. Kontakt en af dine guider for yderligere information. Bemærk, at markedsdage og –sted kan blive ændret.

Markedet i Lara

Markedet bliver afholdt ved shoppingcentret Laura, og her er der rig mulighed for at få brændt lommepenge af! Fra de mange boder sælges alt fra tekstiler, souvenirs, frugt og grønt til alskens dimser og dingenoter. Markedsdag hver lørdag.

Markedet i Güzeloba

Her finder du et bredt udvalg af frugt, grønt og tekstiler. Markedsdag hver fredag.

Antalya er en drømmedestination for dig, der sætter pris på et stort udvalg af gode restauranter og et godt natteliv. Især i den charmerende gamle bydel og ved den stemningsfulde marina kan du nyde et delikat måltid. Også langs kystvejen i Lara er der flere gode restauranter. Ved Antalyas marina finder du massevis af barer og diskoteker, der er åbent til langt ud på natten.

Det er altid til at fange en taxa i Antalya. På de større gader er der taxa-knapper, som du kan trykke på for at tilkalde en taxa. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd. Du kan også tag med taxa mellem Antalya og Lara.

Lokalbussen dolmus (navnet betyder ”propfyldt”) er en sjov og nem måde at komme omkring på. Busserne kører frem og tilbage hele dagen, men kører ofte ikke sent om aftenen og om natten. Du betaler typisk 2-5 lira for en tur, hvis du kører rundt i centrum. Du betaler direkte til chaufføren, når du stiger på.

Hæveautomater

Hæveautomater findes i Antalya centrum og ved næsten alle hoteller. Vekselkontor og banker* finder du både i Antalya centrum og i Lara.

Læge og apotek 

Har du brug for en læge, er du velkommen til at kontakte en af vores guider. Der er flere apoteker i de fleste byer.

Postkontor 

Postkontoret i Tyrkiet hedder PTT. Her kan du blandt andet veksle* til tyrkiske lira, købe frimærker og telefonkort.

*De fleste vekselkontorer, postkontorer og banker accepterer euro og dollers, men ikke danske kroner.