[Translate to Danish:] text

Side, Antalyakysten, Tyrkiet

Børnevenlige ferier ved gamle ruiner og lange strande

Under de romerske kejseres tid var Side en blomstrende handelsby, som blandt andet tjente store summer på handel og gladiatorkampe i amfiteatret. Arkitektoniske levn fra byens storslåede fortid dominerer stadig gadebilledet i dag og smelter sammen med moderne butikker, restauranter og barer.

Se alle vores flotte hoteller i Side nedenfor eller læs mere om Alanya/IncekumAntalya/Lara eller Belek.

Alle vores hoteller i Side

Storslået vandlandhotel, intimt familiehotel eller generøs All Inclusive med en vidunderlig udsigt? Vi har det du vil have, uanset hvad det er.

Værd at vide om Side

Trænger du til lidt afveksling fra sol og strand, har Side meget andet at byde på! Vi besøger de bedste seværdigheder på vores udflugter. Kontakt din guide for at høre mere, eller læs videre her i hotelbogen.

Side marina

Perfekt til en romantisk aftentur i solnedgangen! Spadser langs strandpromenaden til lyden af bølgerne, og fald ind på en af de mange hyggelige caféer og nyd en drink eller en kop kaffe inden middagen.

Apollon-templet og amfiteatret

Apollon-templet er en af mange spændende levn fra Sides romerske fortid. Templet er smukkest i solnedgangen, men du kan let få en hel eftermiddag til at gå med at gå på opdagelse gennem gamle romerske gader og butikker i Sides historiske centrum. Husk også at besøge det store amfiteater.

Manavgat

Denne charmerende by, der ligger smukt ned til den grønne Manavgat-flod, er afgjort et besøg værd. Du kan blandt andet opleve egnens største moské og også det største lokale marked. Læg gerne vejen forbi det berømte Manavgat-vandfald.

Vestlige strand

Sides mest børnevenlige strand, hvor der er lavvandet og fint sand. De fleste af vores hoteller ligger ud til denne strand.

Øststranden

En mere privat strand, hvor hotellerne ikke ligger lige så tæt på vandet. Vandet bliver hurtigere dybt. Det er typisk denne strand, du kommer til, hvis du bor på et hotel, der ikke har egen strand.

I de gamle huse i Side centrum er der indrettet en masse små, spændende butikker, hvor der bliver solgt alt fra souvenirs til ægte tæpper. Uden for byen er der flere outletcentre, hvor du kan handle tøj og tekstiler til fordelagtige priser. Vores samarbejdspartnere tilbyder gratis transport frem og tilbage. Kontakt din guide for at høre nærmere.

Vil du prøve dine shoppingevner af på det lokale marked, har du flere gode muligheder at vælge imellem. Kontakt en af dine guider for yderligere information. Bemærk, at markedsdage og –sted kan blive ændret.

Markedet i Manavgat

Side-områdets største marked, hvor lommepengene hurtigt kan få ben at gå på blandt de mange boder, der sælger tekstiler, souvenirs, lædervarer og meget mere. En del af markedet er udpræget lokalt, og her sælges der fortrinsvist frugt og grønt. Markedsdag hver mandag og torsdag.

Markedet i Side

Lokalt frugt og grønt-marked, der bliver afholdt ved den store moské. Her får du også et godt udvalg af tekstiler. Markedsdag hver lørdag.

Den historiske bymidte er hver aften omdrejningspunkt for et charmerende natteliv. De bedste restauranter finder du i gaderne omkring marinaen. Besøg eksempelvis Orfoz Restaurant, hvor du kan nyde en romantisk middag i solnedgangen med udsigt til havet. I samme område ligger der adskillige gode barer og diskoteker, der har åbent til langt ud på natten.

Sides historiske centrum er bilfri zone, så du skal lidt uden for de gamle gader for at finde en taxa. De fleste taxaer kører med taxameter, men du kan ofte også aftale en fast pris for en specifik rute, eksempelvis fra dit hotel til centrum. Husk at aftale prisen på forhånd.

Lokalbussen dolmus (navnet betyder ”propfyldt”) er en sjov og nem måde at komme omkring på. Busserne kører frem og tilbage hele dagen, men kører ofte ikke sent om aftenen og om natten. Du betaler typisk 2-5 lira for en tur eller lidt mere, hvis du skal køre langt. Tager du en dolmus ind til Side, bliver du sat af ved busstationen lidt uden for centrum, og så kan du spadsere resten af vejen eller skifte til en mindre shuttlebus. Du betaler direkte til chaufføren, når du stiger på.

Hæveautomat

Hæveautomater findes i Side centrum og ved næsten alle hoteller. Vekselkontorer og banker* finder du i Side centrum eller i nabobyen Manavgat.

Læge og apotek

Har du brug for en læge, er du velkommen til at kontakte en af vores guider. Der er flere apoteker i de fleste byer.

Postkontor

Postkontoret i Tyrkiet hedder PTT. Her kan du blandt andet veksle* til tyrkiske lira, købe frimærker og telefonkort.

*De fleste vekselkontorer, postkontorer og banker accepterer euro og dollers, men ikke danske kroner.