[Translate to Danish:] text

Ixia og Ialyssos, Rhodos, Grækenland

En græsk ferieidyl med krystalblåt hav

Tæt på Rhodos by, ligger byen Ixia, som er manges favorit på Rhodos. Langs med den kilometerlange stenstrand, afløser solsenge, udlejning af vandsportaktiviteter samt strand-tavernaer hinanden. Her er der rigeligt med restauranter og underholdning. Ixia er et sted som sjældent bliver for varmt, fordi vinden blæser afkølende, selv under sommerens varmeste dage.

Ialyssos er Rhodos´s næststørste by og ligger på den nordvestlige kyststrækning. Udover sol og badning, så er her en del butikker, restauranter, barer og caféer samt nogle ruiner.

Se vores All Inclusive-hoteller i Ixia og Ialyssos herunder eller læs mere om Afandou og KolymbiaRhodos stadKalithea og Faliraki og Kiotari.

Alle vores All Inclusive-hoteller i Ixia og Ialyssos

Højkvalitets All Inclusive-hoteller, børnevenlige budget-hoteller eller klassiske familiehoteller?

 

Værd at vide om Ixia og Lalyssos

Seværdigheder omkring Ixia og Ialyssos

Både Ixia og Lalyssos ligger tæt på Rhodos by, hvor du nemt kan tage dig til med enten bus eller taxa. Her kan du opleve den fantastiske gamle by, ringmuren eller det velbesøgte ridderpalads. Udover det, er der en overflod af aktiviteter i Ixia.

Hvad siger du til at prøvedykke, ligegyldigt om du er nybegynder eller øvet? Eller hvorfor ikke en bådtur til den smukke by Lindos?

Hvis du er meget eventyrlysten, kan du desuden tage en tur til nabolandet Tyrkiet og øen Symi. Eller bare nyde atmosfæren der hvor du er, med en klassisk græsk aften med mad, vin og underholdning.

Strande omkring Ixia og Lalyssos

Ixia Beach
Ixia Beach består af flere mindre strande som hænger sammen, og er en blanding af sand og sten. Det er et favoritsted for vindsurfere, og der er et sportscenter, hvor man kan leje surfbræt og jetski. På strandpromenaden finder du supermarkeder, kiosker, caféer og restauranter.

Ialyssos Beach
Ialyssos har en lang strand og få indbyggere. Den består af sand blandet med sten og er populær blandt par og surfere. Her kan du leje et surfbræt eller købe lidt mad eller drikke. Badesko anbefales.

Shopping i Ixia og Ialyssos

På hovedgaden i Ixia ligger en del butikker og forretninger. Lidt mindre souvenirbutikker finder du rundt omkring i Ixia og i centrum der ligger både mode og legetøjsbutikker. Her vil du også finde både små og lidt større supermarkeder.

Selv i Ialyssos´s lokale centrum er der god shopping, men hvis du virkelig er ude efter en ordentlig shoppetur, foreslår vi en tur ind til Rhodos by.

Restauranger, barer och nattliv i Ixia och Ialyssos

Ixia har mange hyggelige restauranter og barer og underholdningen er afslappet. Langs med vejen, som ligger parallelt med stranden, er der et godt udbud af butikker, tavernaer, barer og natklubber.

Transport i Ixia og Ialyssos

Hvis du skal ind til Ixia, kan du forudbestille din lejebil hjemmefra eller på stedet. I Ixia er der også et minitog, som kører rundture på en time. At leje mountainbike eller cykel er også en udemærket måde, at se sig omkring på.

Her skal nævnes, at bus er den billigeste og bedste måde at komme rundt på. Busserne kører både inde i Rhodos by samt til mange af øens populære destinationer og seværdigheder.

Bankomater

De findes i Ialyssos og på flere steder i Ixia. Vekselkontorer og banker er der både i Ixia og i Ialyssos.

Læge og apotek

Hvis du har brug for at opsøge en læge, kontakter du en af Nazar´s guider. Apoteker er der flere af på de fleste feriesteder.

Postkontor

Posten i Grækenland hedder ELTA, og her kan du købe frimærker. I almindelige kiosker kan du også købe både frimærker og telefonkort.