[Translate to Danish:] text

Rhodos by, Rhodos, Grækenland

En moderne og populær middelalderby for hele familien

I Rhodos by kan både børnefamilier, par, soldyrkere og kulturelskere trives. Her finder du alt fra kultur, smukke udsigter fra byen, shopping, gamle ruiner, et væld af strande, til masser af restauranter, caféer, barer og natklubber.

Du kan tage en lille bådtur til nogle af de nærliggende landsbyer eller måske vil du hellere nyde det herlige grønne område i sommerfugledalen med de mange farverige sommerfugle. For den mere aktive gæst, er der mulighed for vindsurfing og andre vandsportsaktiviteter, mens børnefamilierne måske bliver draget mere mod den meget smukke marina.

Et stenkast fra Rhodos by, finder du den meget populære landsby, Ixia, som er en favorit for mange rejsende. Langs med den kilometerlange fine stenstrand, finder du et væld af solsenge, vandsportsaktiviteter og strand-terverner på række efter hinanden. Og er du ude efter en god restaurant, en tur på natklub eller anden underholdning, så er der masser at vælge mellem. De afkølende briser som blidt svajer ind over Ixia, sørger for, at det aldrig bliver for varmt på selv de varmeste dage og gør Ixia til at populært rejsemål.

Kig gerne nærmere på alle vores hoteller i Rhodos by herunder eller læs mere om Kalithea og Faliraki, Afandou og KolymbiaIxia og Ialyssos, og Kiotari

Alle vores hoteller i Rhodos by

Hvis du er ude efter en enkel men god All Inclusive-ferie på Rhodos, er der et hotel i Rhodos by som gælder! Børnevenligt og til lave priser, alt i et!

Værd at vide om Rhodos by

Rhodos by er en seværdighed i sig selv, med den gamle bymur og slottet inde i den gamle bydel.

Akropolisklippen i Lindos

Fra Rhodos by, kan du nemt tage en tur med bus til den lille by Lindos, ca. 50 kilometer derfra. Byen er 4000 år gammel og et populært rejsemål for mange med den maleriske arkitektur og de smalle hyggelige gyder inde i byens antikke bykerne. En berømt Akropolisklippe med sin smukke tempelruin, kendetegner byen, og herfra har du den mest spektakulære udsigt over byen og Middelhavet.

Sommerfugledalen i Petaloudes

Den populære sommerfugledal på den nordlige del af Rhodos, er en af de smukkeste seværdigheder. Her bor tusindvis af vilde farverige sommerfugle i total harmoni med den fantastiske natur. Selve turen dertil fra Rhodos by, er også helt enestående og smuk.

Eli Beach

En af de mest populære strande er Eli Beach, som er velbesøgt af mange badegæster. Her kan du leje liggestole eller udforske vandsportsaktiviteterne. Og for den sultne eller tørstige, er der mange forskellige restauranter og barer at vælge mellem. Den mere vovede badegæst, kan hoppa ud fra strandens hoppetorn eller bare sidde i solen på stranden. Vandet bliver hurtigt dybt og sandet består af småsten.

Ixia Beach

Ixia Beach består af flere sammenhængende små strande, og er en blanding af sand og småsten. Mange vindsurfere vælger denne strand, og du kan finde et sportscenter med udlejning af surfboards og jetski. På strandpromenaden finder du supermarkeder, kiosker, caféer og restauranter.

De gamle historiske gader inde i Rhodos by huser masser af souvenirbutikker. Og i den gamle bydel, kan du opleve de populære lokale markeder hver onsdag og lørdag under sommeren. Hvis du er ude efter helt almindelige tøjbutikker, så finder du både internationelle budget- og luksus butikker inde i byen.

Og hvis sommervarmen skulle blive for meget, kan du altid tage en pause på en af byens hyggelige caféer og barer. I de fleste landsbyer på Rhodos, vil du have mulighed for at opleve de lokale markeder som sælger friske oliven, tørret kød og fisk, nødder, bønner, urter, krydderier og andre græske specialiteter.

Græske specialiteter, frisk fisk, stenovnsbagt pizza eller den kendte græske “mezedes”? I Rhodos by vil du finde et stort udvalg af restauranter i alle kategorier. Måske er du en af de gæster, som elsker en kold frappé siddende på en hyggelig café eller måske hellere en kold øl på en af de mange barer i byen. Aften og nattelivet i Rhodos by er mangfoldigt og intensivt - specielt under den varme højsæson.

Busserne kører rundt på det meste af øen, og er den billigeste og bedste måde at komme rundt på, hvis man samtidigt vil nyde omgivelserne. Busserne kører både inde i Rhodos by samt til mange af øens andre populære destinationer og seværdigheder

Hvis du vil ud til steder som er udenfor bussernes tider, efter midnat eller der hvor busserne ikke kører, er det bedste alternativ at tage en taxa. Taxa-holdepladser finder du rundt omkring i Rhodos by samt i andre byer på øen. Eller måske er du mere ude efter at leje en bil og have mulighed for at udforske øen i dit eget tempo og på egen hånd, hvilket for nogle kan være den mest optimale ferie.

Tænk på at du også kan vælge at tage ud på en bådtur! Man kan f.eks. leje en lille fiskekutter og på den måde forene både nydelse ombord med fantastiske scenarier på vejen til sin destination.

Bank og hæveautomat

Du finder disse i Rhodos by og på de fleste hoteller. Vekselkontorer og banker finder du inde i Rhodos by.

Læge og apotek

Hvis du har brug for at opsøge en læge, ska du kontakte en af Nazars guider. Apotek kan man finde i de fleste byer på øen.

Postkontor

Posten i Grækenland hedder ELTA, og her kan du købe frimærker. I de almindelige kiosker, har du mulighed for at købe både frimærker og telefonkort.