Udflugter på Rhodos

Nazars guider giver gode råd om udflugter

Tag med på tur og oplev Rhodos mangfoldighed! Er du til sol og afslapning, fartfyldte feriedage, smukke naturoplevelser, spændende kultur og historie og masser af sjov for hele familien? Så har vi en udflugt, der passer til dig. Kom til en af os guider, hvis du vil vide mere og booke din udflugt.

For overskuelighedens skyld har vi inddelt vores mange udflugter i forskellige kategorier.

Klik her for at se vores udflugtsprogram på Rhodos.

Udflugter, udflugtsdage og priser kan ændres i løbet af sæsonen.

Sommerfugledalen & Chalki

Bådtur til fredfylædte Chalki indgår

I Sommerfugledalen kan du se hele flokken af sommerfugle lette fra træerne ved en lille bæk. Derefter går turen med båd til den charmerende naboø Chalki. Den berømte Sommerfugledal er en af Rhodos mest fredfyldte og naturskønne steder. Et lille vandfald risler stille, og gennem den skovklædte dal snor en bæk sig, som man krydser via små broer. I sommermånederne juni til september tiltrækkes tusindvis ad sommerfulge hertil af træernes søde harpiks.

Efter at have tilbragt de kølige morgentimer med denne fredfyldte oplevelse, kører udflugtsbussen os til havnen. Her venter en båd, som sejler os over det glitrende Ægæiske Hav til Chalki, der er en af Rhodos nærmeste naboøer, beliggende stik mod vest. Når båden sejler ind i øens lille charmerende havneby Nimporio, ser vi husene klatre op af bjergene som bænkerækkerne i et amfiteater. På den fredelige ø, der engang var et blomstrende centrum for fiskeri og vaskesvampe, bor der nu kun nogle få hundrede indbyggere.

Her ser vi os omkring i stræderne og beundrer kirken Agios Nikolaos smukke mosaikker af sorthvide sten, samt ikke mindst kirkens pragtfulde klokketårn, som du sikkert allerede lagde mærke til under indsejlingen til Nimporio. Du spiser frokost på egen hånd. De, der har lyst, kan også tage op i bjergene til den efterladte gamle hovedstad Chorio. Her er der en korsridderborg med en smukt malet kapelruin.

Men vandreturen derop tager næsten en time, så det er ikke noget vi kan anbefale, med mindre du har en god kondition og er udstyret med solhat og vandflaske. Efter at have nydt øens fredfyldte og charmerende atmosfære, der udgør en stor kontrast til det hektiske Rhodos, returnerer vi om eftermiddagen med båd til Rhodos.

Symi

Heldagstur til en stemningsfuld og naturskøn ø

Med båd tager turen fra Rhodos til Symi cirka to timer, og når båden nærmer sig land, anbefaler vi, at du er klar med kameraet til at fotografere den smukke ø, som denne heldagstur går til. Det er et smukt syn at se havnens bebyggelse klatre op af de stejle bakker, når båden nærmer sig øen. Symi var en meget velstående ø på grund af indtægterne fra skibsbyggeri og fiskeri af vaskesvampe.

Der findes derfor mange flotte villaer og paladser fra 1800-tallet på øen. På grund af lavkonjunktur i skibsbranchen, blev mange af de smukke huse forladt. Vi tager til sydsiden af øen, til det smukke kloster Panormitis. Her kan du nyde den stemningsfyldte atmosfære, den sort/hvide mosaik i klostergården og den udsøgte lille ortodokse kirke, som er fyldt af ikoner og duft af røgelse.

I Symi by får du god tid til at slentre rundt i de små trappestensgader. Her finder du småbutikker, og du spiser frokost på egen hånd på en af de hyggelige taverner. Vil du bade, anbefaler vi, at du tager en taxi til stranden Pedi Beach.

Lindos & Rhodos by

Historie og nutid i skøn harmoni

På denne udflugt forenes øens mest kendte og besøgte seværdigheder. Vi ser den hvide by Lindos med sit akropolis og alt det bedste fra Rhodos by. Den lille by Lindos er berømt for den ægte græske atmosfære. Byens hvide huse, med traditionelle blå vindueskarme, ligner små sukkerknalder. Det er også en historisk interessant by med eget akropolis (ordet betyder "byens højeste punkt"), hvor man finder ruiner af et antikt Athena-tempel og mægtige forsvarsmure fra Johannesriddernes tid på øen.

Før det bliver for varmt, bestiger vi akropolishøjen og nyder den storslåede udsigt over havet og indlandet. De som ønsker det, kan også besøge det arkæologiske område. Vi slentrer ned gennem byen og ser smukke mosaikgulve, blomsterdekorerede facader og damer som sidder udenfor huset og broderer. Nede i centrale Lindos får du tid på egen hånd til at spise frokost og måske shoppe lidt. Vi går om bord på bussen for at rejse mod øens nordlige del og Rhodos by.

Vi starter turen i den charmerende Mandrakihavn, hvor vi stiger af bussen for, at spadsere gennem den gamle bydel. Denne del af Rhodos by er som et friluftsmuseeum af mure med byporte, klokketårn, byzantinske kirker og til og med flere moskeer. Langs den berømte "Riddernes port", ligger et palads og herberg fra Johannesriddernes tid på Rhodos 1306-1519 e.Kr. Efter rundturen får du tid til at strejfe omkring i de charmerende stræder på egen hånd, inden vi afslutter dagen med en sightseeingtur med bus gennem byens nyere dele og op til Monte Smith, der på grund af sin høje beliggenhed også kaldes byens akropolis. Her finder du sikkert kameraet frem for at forevige den storslåede panoramaudsigt.

Eventyrsafari

Off road-eventyr på Rhodos

En aktionfyldt jeeptur, hvor du oplever Rhodos smukke natur og bjerglandskab. Vi besøger også den berømte Sommerfugledal og foretager et stop ved havet. Vi kører ad snoede veje gennem 7 Springs Valley og standser ved en af Rhodos ældste kirker i Fountoukli. Derefter kører vi hurtigt videre gennem Fountoukli-området ned til Fanes Beach. På stranden holder vi et længere badestop. Her arrangeres en BBQ, hvor du kan købe frokost.

Derefter kører vi rundt i området ved Sommerfugledalen, et smukt naturreservat, der er hjem for tusindvis af sommerfugle. Derefter kører vi off road fra Profitis Ilias, et af Rhodos højeste bjerge, 798 m.o.h. Vi ankommer til den lille charmerende by Appollona, hvor du kan spise frokost på en af tavernerne. Det sidste stop bliver ved øens største sø Limni Fragmatos Gadoura.

Krydstogt på det Ægæiske Hav

Oplev Rhodos østkyst fra havet

Heldagskrydstogt med badesstop udfor Antony Quinn Bay eller Traganou samt Afandou. Barbecue-frokost på stranden Stegna. Bussen henter dig og kører dig til Mandrakihavnen i Rhodos by, hvor båden venter. Derefter går turen langs østkysten.

Første badestop bliver enten udenfor Antony Quinn Bay eller ved den smukke rullestensstrand Traganou. Vi bader direkte fra båden. Derefter fortsætter turen til stranden Stegna, hvor du kan sole og bade, inden det er tid til frokost. Efter frokost sejler vi videre mod Afandou Bay og Kalithea, hvor vi bader fra båden, inden vi returnerer til Mandrakihavnen.

Tyrkiet med Marmaris

Shopping og kultur

En times bådrejse bringer dig til Tyrkiet og den farverige by Marmaris. Her har du god tid til at besøge bazaren, se på de smukke træskibe og slå dig ned på en hyggelig café. Om formiddagen afgår båden fra Rhodos til havnen i Marmaris. Her kan du nyde strandpromenadens cafeer og den charmerende lystbådehavn med de traditionelle guletbåde af blankpoleret træ. Tyrkiet har en stor produktion af lædervarer, smykker og tæpper, og i begyndelsen af dagen får vi mulighed for at se nærmere på dette, da vi besøger et guldcenter, en skindbutik og en tæppefremstiller. Derefter har du et par timer på egen hånd til at gå rundt i den hyggelige by, shoppe, prøve tyrkisk bagværk eller måske tage en dukkert fra stranden. På turen tilbage kan du nyde synet af den tyrkiske kyst, som ligger så belejligt tæt på Rhodos.